Annonce
Vejen

Ældre bestormer kommunen for at blive vaccineret mod covid-19: - Der hersker stor utryghed

Covid-19 vaccination på Knudepunktet i Vejen Kommune. januar 2021. sygeplejerske Grethe Axelgaard, Esbjerg Vaccinationscenter, trækker vaccine op. Foto: Louise Lauritsen
Siden Vejen Kommune i sidste weekend meldte ud, at der kom lægehold her til området for at vaccinere ældre, som bor i eget hjem, har der været ekstraordinært mange henvendelser fra borgere, der ønsker at få vaccinen hurtigt eller er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig.

Vejen: Ønsket om at blive vaccineret mod covid-19 er stort blandt Vejen Kommunes ældre borgere. Så stort, at kommunen oplevede et sandt stormløb af henvendelser, da den i weekenden meldte ud, at der kom lægehold her til området for at vaccinere ældre, som bor i eget hjem.

- Omfanget af henvendelser har overrasket mig. Vi har oplevet, at ældre i eget hjem i virkeligheden har været meget berørt af det her, for de har været isoleret i lang tid. Så vi kan godt forstå deres utålmodighed, og de ringer for at høre, hvad de skal gøre, for at få vaccinen, fortæller Kirsten Dyrholm Hansen, der er chef for Ældre & Rehabilitering i Vejen Kommune.

Telefonerne har kimet med corona-spørgsmål både hos hjemmeplejen, borgerservice og alle mulige andre steder i den kommunale organisation. Det får ældrechefen til at komme med denne opfordring:

- Selvfølgelig må man henvende sig, men det vil være godt med lidt tålmodighed. Har man spørgsmål, er det bedst at kontakte det hjemmeplejeteam man får hjælp fra.

Har man endnu ikke modtaget brev eller mail i sin e-boks om, at det nu er ens tur til at blive vaccineret, så skal man afvente nærmere besked.

Annonce

Mange er utrygge

Vejen Kommune har registeret, at cirka 340 ud af de 900 ældre, som er tilbudt vaccinen her i fase 2, har behov for hjælp til at bestille vaccinationstid og til at blive transporteret til vaccinationsstedet. Ud af dem er cirka 130 blevet vaccineret første gang i denne uge.

- Vi håber, det bliver muligt at tilbyde endnu flere borgere vaccination lokalt på et af kommunen aktivitetscentre, men det er endnu uvist, om vi får yderligere vacciner i næste uge. Vi kan godt forstå, at borgerne er utrygge og især nu, hvor det med den meget smitsomme engelske variant af coronavirus bliver italesat, lyder det fra ældrechefen.

Hun forklarer, at Vejen Kommune ikke kan gøre noget for at skaffe flere vacciner hurtigere.

- Vi har en løbende dialog med vaccinationscentret hos Sydvestjysk Sygehus, men de kan ikke fortælle os mere, end de ved. Det er en stor opgave med korte deadlines, så vi skal ikke presse på, det er ikke vores opgave. Vores opgave er, at de rigtige får tilbuddet, når vi ved, hvor mange vacciner vi har tilrådighed hvornår.

I sidste uge kunne Vejen Kommune melde, at alle beboere på plejehjem, som ønskede det, er vaccineret første gang mod covid-19.


Omfanget af henvendelser har overrasket mig. Vi har oplevet, at ældre i eget hjem i virkeligheden har været mest berørt af det her, for de har været isoleret i lang tid. Så vi kan godt forstå deres utålmodighed, og de ringer for at høre, hvad de skal gøre, for at få vaccinen.

Kirsten Dyrholm Hansen, chef for Ældre & Rehabilitering, Vejen Kommune.


Coronavaccination

  • Har du spørgsmål til coronavaccination, så kontakt dit hjemmeplejeteam.
  • Har du ikke modtaget brev eller mail i e-boks om, at det er din tur til at blive vaccineret, så skal du afvente nærmere besked.
  • Cirka 900 borger er tilbudt vaccine i fase 2, som man netop har taget hul på.
  • Vejen Kommune har registeret, at cirka 340 af dem har brug for hjælp til at bestille vaccinationstid og til at blive transporteret til vaccinationsstedet.
  • I sidste uge blev alle beboere på plejehjem, som ønskede det, vaccineret første gang mod covid-19.
  • I denne uge er cirka 130 hjemmeboende ældre blevet vaccineret første gang.
  • Vejen Kommune ved endnu ikke, om der kommer vacciner her til området i næste uge.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce