Annonce
Vejen

Ældre bestormer kommunen for at blive vaccineret mod covid-19: - Der hersker stor utryghed

Covid-19 vaccination på Knudepunktet i Vejen Kommune. januar 2021. sygeplejerske Grethe Axelgaard, Esbjerg Vaccinationscenter, trækker vaccine op. Foto: Louise Lauritsen
Siden Vejen Kommune i sidste weekend meldte ud, at der kom lægehold her til området for at vaccinere ældre, som bor i eget hjem, har der været ekstraordinært mange henvendelser fra borgere, der ønsker at få vaccinen hurtigt eller er i tvivl om, hvordan de skal forholde sig.

Vejen: Ønsket om at blive vaccineret mod covid-19 er stort blandt Vejen Kommunes ældre borgere. Så stort, at kommunen oplevede et sandt stormløb af henvendelser, da den i weekenden meldte ud, at der kom lægehold her til området for at vaccinere ældre, som bor i eget hjem.

- Omfanget af henvendelser har overrasket mig. Vi har oplevet, at ældre i eget hjem i virkeligheden har været meget berørt af det her, for de har været isoleret i lang tid. Så vi kan godt forstå deres utålmodighed, og de ringer for at høre, hvad de skal gøre, for at få vaccinen, fortæller Kirsten Dyrholm Hansen, der er chef for Ældre & Rehabilitering i Vejen Kommune.

Telefonerne har kimet med corona-spørgsmål både hos hjemmeplejen, borgerservice og alle mulige andre steder i den kommunale organisation. Det får ældrechefen til at komme med denne opfordring:

Annonce

- Selvfølgelig må man henvende sig, men det vil være godt med lidt tålmodighed. Har man spørgsmål, er det bedst at kontakte det hjemmeplejeteam man får hjælp fra.

Har man endnu ikke modtaget brev eller mail i sin e-boks om, at det nu er ens tur til at blive vaccineret, så skal man afvente nærmere besked.

Mange er utrygge

Vejen Kommune har registeret, at cirka 340 ud af de 900 ældre, som er tilbudt vaccinen her i fase 2, har behov for hjælp til at bestille vaccinationstid og til at blive transporteret til vaccinationsstedet. Ud af dem er cirka 130 blevet vaccineret første gang i denne uge.

- Vi håber, det bliver muligt at tilbyde endnu flere borgere vaccination lokalt på et af kommunen aktivitetscentre, men det er endnu uvist, om vi får yderligere vacciner i næste uge. Vi kan godt forstå, at borgerne er utrygge og især nu, hvor det med den meget smitsomme engelske variant af coronavirus bliver italesat, lyder det fra ældrechefen.

Hun forklarer, at Vejen Kommune ikke kan gøre noget for at skaffe flere vacciner hurtigere.

- Vi har en løbende dialog med vaccinationscentret hos Sydvestjysk Sygehus, men de kan ikke fortælle os mere, end de ved. Det er en stor opgave med korte deadlines, så vi skal ikke presse på, det er ikke vores opgave. Vores opgave er, at de rigtige får tilbuddet, når vi ved, hvor mange vacciner vi har tilrådighed hvornår.

I sidste uge kunne Vejen Kommune melde, at alle beboere på plejehjem, som ønskede det, er vaccineret første gang mod covid-19.


Omfanget af henvendelser har overrasket mig. Vi har oplevet, at ældre i eget hjem i virkeligheden har været mest berørt af det her, for de har været isoleret i lang tid. Så vi kan godt forstå deres utålmodighed, og de ringer for at høre, hvad de skal gøre, for at få vaccinen.

Kirsten Dyrholm Hansen, chef for Ældre & Rehabilitering, Vejen Kommune.


Coronavaccination

  • Har du spørgsmål til coronavaccination, så kontakt dit hjemmeplejeteam.
  • Har du ikke modtaget brev eller mail i e-boks om, at det er din tur til at blive vaccineret, så skal du afvente nærmere besked.
  • Cirka 900 borger er tilbudt vaccine i fase 2, som man netop har taget hul på.
  • Vejen Kommune har registeret, at cirka 340 af dem har brug for hjælp til at bestille vaccinationstid og til at blive transporteret til vaccinationsstedet.
  • I sidste uge blev alle beboere på plejehjem, som ønskede det, vaccineret første gang mod covid-19.
  • I denne uge er cirka 130 hjemmeboende ældre blevet vaccineret første gang.
  • Vejen Kommune ved endnu ikke, om der kommer vacciner her til området i næste uge.
Annonce
Vejen For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Vejens virksomheder

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Sådan løser hotelpar på 70 år mangel på arbejdskraft: Den nye stuepige er folkepensionist

Erhverv For abonnenter

Fødevarestyrelsens besøg lukker landevejskro: Fandt bidemærker i cherrytomater og muse-ekskrementer i både køkken og barområde

Esbjerg

50-årig kvinde fundet skyldig i knivdrab: Idømt 12 års fængsel

Esbjerg

Politiet efterlyser mand: Blev muligvis udsat for gaderøveri

Haderslev

Politiet leder efter 55-årig mand: Betegnes som uligevægtig og kan være udadreagerende

Varde For abonnenter

Skovejer rystet: Skovsvin slipper for straf, da han er tidligere dømt

Vejen

Efter stor lokal modstand: Nu udsætter politikkerne beslutningen om et børnecenter

Kolding

Tre unge mænd i retten for grov voldtægt: Tiltalt for at true kvinde med drab, voldtage hende på skift og dele videoer af overgreb

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Haderslev

Ryster på hovedet: Stopklods for naturnationalpark blev sat i alt for hurtigt

Erhverv For abonnenter

Kro på lille ø har været til salg i 140 dage: Venter på den rette køber

Navne For abonnenter

Tidligere Ford-forhandler fik sparket: Så begyndte han at lege med værdipapirer og investere i virksomheder

Annonce