Annonce
Esbjerg

Ældre fik håndmadder nytårsaften

Plejehjembeboerne i Esbjerg kommune fik ikke den traditionelle nytårsmenu serveret om aftenen. Der ventede i stedet smørrebrød, mens den varme mad blev serveret til frokost. Arkivfoto: Helene Bagger

Beboerne på plejehjem i Esbjerg Kommune fik ikke serveret den normale nytårsmiddag til aftensmad den 31. december. I stedet var der håndmadder på menuen.

Annonce

Esbjerg Kommune: Kogt hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler er i mange danske hjem på menuen nytårsaften, og sådan har det også været i mange år på plejehjemmene i Esbjerg Kommune.

Men sådan var det ikke, da 2018 blev til 2019.

Der var byttet rundt på varmt og koldt, så plejehjemsbeboerne fik serveret den traditionelle nytårsmiddag til frokost, mens der var gjort håndmadder klar til de ældre klokken 18.00 og igen klokken 24.00 til natmad for dem, der kunne holde sig vågne så længe.

Det har mødt kritik fra flere beboere og pårørende. En af dem er Marianne Poulsen, hvis mor bor på Østerbycentret.

- Jeg er rasende og dybt forundret. Det værste er, at der ikke er blevet informeret om det. Jeg besøgte min mor om formiddagen den 31. december og fandt ud af det ved et tilfælde, da jeg hørte det fra en af de ansatte. Det var så sent at få det at vide, at der reelt ikke var nogen mulighed for at foranstalte alternativer, så min mor kunne få sin nytårsmiddag om aftenen, som hun plejer, siger Marianne Poulsen.

Madplan for 2019

Direktør i Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen, skriver i sin mail til Marianne Poulsen blandt andet, at der inden for den næste måned vil blive udarbejdet en plan for måltider på alle højtider i 2019, og at planen vil komme til at ligge på de enkelte plejehjems hjemmeside.Det var fredag ikke muligt at få en kommentar fra Arne Nikolajsen.

Annonce

Under al kritik

Ændringen kan for nogle forekomme som en detalje, men det mener Marianne Poulsen bestemt ikke.

- Det er under al kritik, at man byder svage borgere det her. De ved trods alt godt, at det er nytårsaften, og det forbinder de med traditioner, og her spiller maden en stor rolle. Den genkendelighed, tryghed og tradition fratager man dem ved at gøre det her, siger Marianne Poulsen.

Hun skrev den 31. december en vred mail til direktøren i Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen, og bad om en forklaring.

En uge senere svarede direktøren, at alle beboere på plejecentre i kommunen får samme tilbud jul og nytår, og at det betød varm mad om aftenen til jul, men til frokost nytårsaften.

- Det har handlet om at få de eksisterende medarbejderressourcer til at slå til, skriver han.

I en ny mail en uge senere skriver direktøren, at der grundet utilfredshed med den kolde mad nytårsaften er truffet beslutning om at ændre det til næste nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce