x
Annonce
112

Kørte 16-årig pige ned: Flugtbilist afleverer kørekortet

Arkivfoto: Palle Herløv
På baggrund af henvendelser fra vidner har politiet fået fat i en 80-årig mandlig bilist, som i sidste uge ramte en 16-årig pige, der cyklede på Rosen Allé i Ribe.

RIBE: Klokken 7.58 tirsdag den 20. februar blev en 16-årig skolepige, som cyklede på Rosen Allé i Ribe - umiddelbart efter jernbanekrydset - ramt af en bilist, som kørte i en postkasserød ældre bil. Bilisten kørte videre uden at standse op. Den 16-årige pige slap heldigt fra påkørslen. Hun fik nogle knubs.

Bilisten som i politiets terminologi er en flugtbilist, har politiet nu fundet frem til i kraft af en række vidneforklaringer plus, det der kaldes godt gammeldags politiarbejde. Der er således tale om en 80-årig mandlig bilist fra lokalområdet. En bilist, som nu har besluttet sig for at aflevere kørekortet og ikke længere køre bil, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sammenstødet mellem bilisten og cyklisten skete ved, at cyklisten blev presset op mod kantstenen på Rosen Allé, hvorved den 16-årige pige væltede. Vidner forklarede efterfølgende til politiet, at bilisten umiddelbart før sammenstødet var set kørende ad Haulundvej ved Vittenbergskolenn og ind til Odins Plads - og at bilisten her virkede usikker. Politiet slår også fast, at bilisten ikke nødvendigvis har været klar over, at han ramte cyklisten. Men alligevel kan bilisten se frem til en sigtelse for at køre fra en ulykke uden at standse op og yde hjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce