Annonce
Esbjerg

Ældre ishockeyfans: Lydniveauet jager os ud af hallen

I den gamle hal sad Willy og Anne Marion fast på række 1, sæde 85 og 86, men i den nye hal er lydniveauet for højt efter deres mening. Larmen tvinger os nærmest ud af hallen. Lyden er så høj, at man ikke kan snakke sammen, siger Willy. Arkivfoto: Niels Husted.
Den 83-årige Willy Olesen og hans kone, den tre år yngre Anne Marion, har ellers været faste tilskuere i mange år.
Annonce

Esbjerg: Gennem mange, mange år har ægteparret Willy og Anne Marion Olesen været faste tilskuere, når Esbjerg var i aktion på isen i Granly Hockey Arena, men nu er den 83-årige Willy Olesen bange for, at det snart er slut.

- I den nye ishockeyarena er lyden fra musik og specielt reklamerne for biograffilmene alt for høj. Det har ikke ret meget med musik at gøre. Det er larm, og det ender nok med, at vi bliver jaget eller tvunget væk fra hallen på grund af larmen. Den er til tider så høj, at vi frygter, at nogen får en høreskade. Lyden kan godt minde lidt om den støj, som beboerne i nærheden af Skrydstrup kæmper imod fra de kommende F-35 kampfly, siger Willy Olesen.

Willy og den tre år yngre Anne-Marion er ellers helt vilde med at se ishockey. Faktisk startede Willy som officials i 1986 og passede uret under den 7. og afgørende DM-finalekamp i 2004 mellem Esbjerg og Aalborg. Det var i den kamp, hvor aalborgenserne førte med 2-0 indtil et minut og 20 sekunder før tid, men hvor Esbjerg ikke blot nåede at få udlignet med fire sekunder tilbage og derefter vandt den forlængede spilletid.

Udover den høje lyd i ishockeyhallen ærgrer Willy sig også over, at ishockey og håndboldkampe af og til kolliderer med hinanden. Det har allerede været tilfældet et par gange i denne sæson – sidste gang, da Team Esbjerg tirsdag den 29.oktober mødte Herning- Ikast klokken 18.30, hvorefter Esbjerg Energy spillede mod Rødovre med start klokken 19.00.

Det er larm, og det ender nok med, at vi bliver jaget eller tvunget væk fra hallen på grund af larmen. Den er til tider så høj, at vi frygter, at nogen får en høreskade. Lyden kan godt minde lidt om den støj, som beboerne i nærheden af Skrydstrup kæmper imod fra de kommende F-35 kampfly.

Willy Olesen

Annonce

Lyden er blevet højere

Vi har forelagt Willy Olesens udtalelser for direktøren i Esbjerg Energy, Peder S. Krogsgaard, som siger:

- Det er korrekt, at lydniveauet i den nye hal er noget højere end i den gamle hal, men vi har også fået et nyt og tip-top moderne lydanlæg, så vi kan give vort publikum anno 2019 en oplevelse ud over det sædvanlige. Vi har ikke tidligere fået klager over for høj en lyd, men til gengæld har vi fået henvendelser om, at lyden kan være for lav, og jeg er sikker på, at ”den gule mur” ikke synes, at lydniveauet er for højt, så det er svært at gøre alle tilfredse. Når der er få tilskuere i hallen, kan lyden være meget høj, men når hallen er godt fyldt op, kan vi til gengæld skrue op for lyden, men vi lærer hele tiden og vil gøre alt for at gøre så mange som muligt tilfredse med at være tilskuer til ishockey.

Med hensyn til, at sportskampe af og til falder sammen, siger Peder S. Krogsgaard:

-I Esbjerg er der fire eliteidrætsklubber, så det kan ikke undgås, at kampe kolliderer i et tætpakket program, men eliteidrætsklubberne snakker fint med hinanden og gør alt for, at det ikke sker for tit. I øvrigt tror jeg ikke, at der foreløbig er dage, hvor sportskampe spilles på samme tid i Esbjerg, men vi kan jo ikke gardere os for, hvis tv får opgør flyttet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce