Annonce
Haderslev

Ældre kvinde blev nærmest skubbet ind i elevator af lommetyve

Lommetyvene holdt tilsyneladende øje med den 74-årige kvinde, fra hun hævede penge ved Nordea og fulgte efter hende. Arkivfoto: Larz Grabau

HADERSLEV: To udenlandske kvinder fulgte tirsdag formiddag efter en 74-årig lokal kvinde, da hun havde været i Nordea og hæve kontanter. Kvinden puttede pengene i sin pung, og pungen i jakken.

På Gravene gik kvinden ind i en bygning og hen til en elevator. Da elevatoren kom, blev den 74-årige kvinde nærmest skubbet ind i den, og dørene lukkede bag hende.

Da kvinden kom op på 2. sal, opdagede hun, at pungen var væk. Tyveriet skete cirka klokken 10.55.

Politiet efterlyser de to mulige gerningsmænd. Den ene beskrives som kvinde, udenlandsk af udseende, cirka 35 år, kraftig af bygning, med sort nakke langt hår og iført en mørk jakke. Den anden kvinde beskrives som lidt yngre, og af udenlandsk udseende, men ellers er signalementet sparsomt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce