Annonce
Haderslev

Ældre kvinde lod sig ikke narre

HADERSLEV: En 81-årig kvinde fra Haderslev var mere end en flok tricktyve kunne klare, da de mandag cirka 16.15 forsøgte at indlede et tricktyveri mod damen.

Den 81-årige var på indkøb i Netto og mens hun betalte ved kassen med dankort bemærkede hun, at en person bag hende aflurede hendes pinkode.

Og efter sammen metode, som tricktyvene ofte bruger over for ældre kvinder, stod der to personer ude på p-pladsen klar, som vi have vekslet nogle sedler til mønter hos hende. I andre tilfælde kan de stå med kort og spørge om vej.

Det ville så være her, at det ene af dem ville have forsøgt at liste pungen op af damens taske, men den 81-årige undgik kontakt med dem og satte kursen mod sit hjem.

Her opdagede hun snart, at de var fulgt efter hende. Derfor satte hun sig ind i sin bil og køre væk. De fulgte ikke efter.

Vagthavende hos lokalpolitiet har ros til den 81-årige:

- Det er rigtig fint reageret af damen. Hun gør lige, som hun skal, siger vagthavende Thomas Berg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce