x
Annonce
Udland

Ti italienske byer lukker ned: En meldes død af coronavirus

Reuters Tv/Reuters
Italien annoncerede fredag, at 17 personer var smittet med coronavirus. Fredag aften meldes én død.

En ældre mand i det nordlige Italien er død efter at være blevet smittet med coronavirus.

Annonce

Han er den første person i Italien, der mister livet som følge af virusset.

Det oplyser Italiens sundhedsminister sent fredag aften.

Den omkomne er en 78-årig mand fra byen Padau i den nordlige region Veneto.

Manden har været indlagt på et hospital i Veneto i omkring ti dage i forbindelse med et andet sygdomsforløb, siger sundhedsminister Roberto Speranza.

De italienske sundhedsmyndigheder annoncerede tidligere fredag, at 17 personer var erklæret smittet med coronavirus i landet.

Der var tale om to smittede i Veneto og 15 smittede i den velhavende naboregion Lombardiet.

I Lombardiet er der tale om fem læger og ti andre personer, som er kommet på den samme bar og er en del af den samme vennegruppe.

Myndighederne har fredag beordret skoler, barer og andre offentlige steder lukket i ti byer i det nordlige Italien.

Over 50.000 personer er blevet bedt om at blive hjemme i de berørte områder.

Offentlige begivenheder såsom gudstjenester, karnevaler og sportsbegivenheder er blevet aflyst den kommende uge.

Italiens premierminister Giuseppe Conte sagde fredag, at "alt er under kontrol".

Han understreger, at regeringen opretholder "et ekstremt niveau af forsigtighed".

I de ti berørte byer i det nordlige Italien ligger gaderne øde hen.

Den første by, der blev berørt af nedlukningen, var Codogno, hvor der bor 15.000 personer.

Her er tre personer testet smittet med coronavirus. Herunder en 38-årig mand og hans gravide hustru. Manden er i kritisk tilstand og får intensiv behandling.

Han havde tidligere på måneden spist middag med en mand, som havde besøgt Kina i januar.

Senere har manden, der havde været i Kina, vist tegn på influenza. Men ifølge italienske medier er han senere blevet testet negativ for virusset.

Omkring 250 personer er blevet sendt i isolation, efter at de har været i kontakt med de personer, der er bekræftet smittede.

Det oplyser myndighederne i Lombardiet.

Udbruddet af det nye coronavirus startede i december i den kinesiske Hubei-provins.

Siden har virusset kostet flere end 2200 mennesker livet i fastlands-Kina, hvor over 75.500 personer derudover er blevet smittet.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Annonce