Annonce
Esbjerg

Ældre Sagen: Det er ynkeligt

Hanne Meyer, yderst til venstre, er uforstående overfor kommunens regel om, at beboere på oplejehjem ikke må deltage i aktiviteter på daghjemmet. Foto: André Thorup

Esbjerg Kommune sætter økonomi over mennesket, mener formanden for Ældre Sagen i Esbjerg, Hanne Meyer.

Esbjerg Kommune: Både Esbjerg Kommunes Ældreråd og Ældre Sagen i Esbjerg er bekendt med problematikken omkring plejehjemsbeboeres manglende adgang til aktiviteter på daghjem.

- Vi har rejst spørgsmålet overfor politikerne, for det er simpelthen for sølle. Det intetsigende svar, at "man kiggede på forskellige løsningsmuligheder". Esbjerg Kommune skal forestille at være i førertrøjen med hensyn til at være demensvenlig, og man fortæller vidt og bredt og med stolthed om, at man gør meget for at bekæmpe ensomhed. Det står jo i diametral modsætning til virkeligheden, som det er illustreret med Hanna her på Østerbycentret. Og det er ikke et problem, der er isoleret til Østerbycentret. Vi oplever det på plejehjem i hele kommunen, at der simpelthen mangler kvalificerede aktiviteter til beboerne, siger Hanne Meyer.

Annonce

Varme hænder

Ældre Sagens lokalformand i Esbjerg har tidligere påpeget manglen på varme hænder i både hjemmeplejen og på plejehjem og raset over kommunens iver for at svinge sparekniven over ældreområdet.

Og også i denne sag bliver der tænkt for meget i kroner og øre i stedet for på mennesket, mener hun.

- Her har vi en frisk og rørig dame, der gerne vil fællesskabet, som er socialt omdrejningspunkt og ikke kræver ekstra opmærksomhed fra personalet. Hende hiver man ud af de faste og velkendte rammer og nægter hende det, som hun kender. Hvorfor Søren er det, at man ikke vil give hende lov til fortsat at være en del af det, og at hun i stedet skal sidde og kukkelure i sin lejlighed, hvor hun næsten kan se over på sine venner i fællesrummet, hvor hun ikke må være? Jeg synes ærligt talt, at det er ynkeligt, siger Hanne Meyer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce