Annonce
Esbjerg

Ældre Sagen: Det er ynkeligt

Hanne Meyer, yderst til venstre, er uforstående overfor kommunens regel om, at beboere på oplejehjem ikke må deltage i aktiviteter på daghjemmet. Foto: André Thorup

Esbjerg Kommune sætter økonomi over mennesket, mener formanden for Ældre Sagen i Esbjerg, Hanne Meyer.

Esbjerg Kommune: Både Esbjerg Kommunes Ældreråd og Ældre Sagen i Esbjerg er bekendt med problematikken omkring plejehjemsbeboeres manglende adgang til aktiviteter på daghjem.

- Vi har rejst spørgsmålet overfor politikerne, for det er simpelthen for sølle. Det intetsigende svar, at "man kiggede på forskellige løsningsmuligheder". Esbjerg Kommune skal forestille at være i førertrøjen med hensyn til at være demensvenlig, og man fortæller vidt og bredt og med stolthed om, at man gør meget for at bekæmpe ensomhed. Det står jo i diametral modsætning til virkeligheden, som det er illustreret med Hanna her på Østerbycentret. Og det er ikke et problem, der er isoleret til Østerbycentret. Vi oplever det på plejehjem i hele kommunen, at der simpelthen mangler kvalificerede aktiviteter til beboerne, siger Hanne Meyer.

Annonce

Varme hænder

Ældre Sagens lokalformand i Esbjerg har tidligere påpeget manglen på varme hænder i både hjemmeplejen og på plejehjem og raset over kommunens iver for at svinge sparekniven over ældreområdet.

Og også i denne sag bliver der tænkt for meget i kroner og øre i stedet for på mennesket, mener hun.

- Her har vi en frisk og rørig dame, der gerne vil fællesskabet, som er socialt omdrejningspunkt og ikke kræver ekstra opmærksomhed fra personalet. Hende hiver man ud af de faste og velkendte rammer og nægter hende det, som hun kender. Hvorfor Søren er det, at man ikke vil give hende lov til fortsat at være en del af det, og at hun i stedet skal sidde og kukkelure i sin lejlighed, hvor hun næsten kan se over på sine venner i fællesrummet, hvor hun ikke må være? Jeg synes ærligt talt, at det er ynkeligt, siger Hanne Meyer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce