Annonce
Læserbrev

Ældre Sagen er stærkt bekymret: Kommunen vil spare på de mest sårbare ældre

Annonce

Læserbrev: Den 9. marts var Ældre Sagen sammen med en række andre frivillige organisationer til et budgetorienteringsmøde på rådhuset i Grindsted.

Dette møde drejede sig primært om en gennemgang af proceduren for det politiske puslespil med budgetttet for 2021, som vi nu kan begynde at se konturerne af i forskellige sammenhænge i JydskeVestkysten.

Efter min bedste erindring var det ikke ældreområdet, der bidrog til en voldsom budgetoverskridelse på sidste års resultat. Det var andre serviceområder, der grundet en fejlslagen budgetlægning og efterfølgende mangelfuld opfølgning gav anledning til et millionunderskud.

I maj måned betød udligningsreformen, at Billund Kommune fik tilført yderligere små 13.000.000 kroner. Alligevel arbejder man lige nu og her med et underskud på 13,9 mill. kroner. Betyder det, at Billund Kommunes oprindelige underskud var på omkring 27 millioner kroner?

Som lægmand udi kommunal økonomipolitik kan dette være meget svært at få til at hænge sammen.

Det er ligeledes svært at forstå, at man fordeler elendigheden, så det går ud over de svage af vore ældre, der med klippekortordningen har kunnet afbøde nogle triste virkninger af en i forvejen stærkt hjælpe- og støttebetinget tilværelse.

Og det er - om muligt - endnu sværere at forstå, at en kommune vil skære ned på pasningen af de måske allermest sårbare og omsorgskrævende ældre, de demensramte.

Der må være andre elementer indenfor hele ældreområdet, der med forståelige og acceptable konsekvenser kan bidrage til at dække det kommunale underskud.

Så jo - Ældre sagen er stærkt bekymret!

Troels Gydum er formand for Ældre Sagen i Grindsted og koordinationsudvalget i Billund Kommune, og han er bekymret over de besparelser, der er på vej på ældreområdet. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce