Annonce
Kolding

Ældre skal blive i pavillon: Nu trækker husets bestyrelse sig i protest

Den pavillon, som Aktivitetshuset Vonsild bor i, trænger til en meget kærlig håndværkerhånd. Foto: Lena Juul
Nok er nok, mener bestyrelsen for Aktivitetshuset Vonsild. Skuffelsen over, at de ældre ikke får det nye samlingssted, der var stillet i udsigt, er så stor, at alle har nedlagt deres mandat. Seniordirektør og seniorudvalgsformand tager beslutningen til efterretning.
Annonce

Vonsild:  Tidligere har det regnet ind gennem taget, og Britta Adsbøl, der indtil i onsdags var formand for bestyrelsen for Aktivitetshuset Vonsild, fortæller, at udluftningen heller ikke virker mere.

- Da vi rykkede ind i pavillonen på Catholhavegyden, var det en midlertidig løsning, så der skulle ikke ofres for mange penge på bygningen.

I onsdags nedlagde hun og resten af bestyrelsesmedlemmerne deres mandat.

- Det gjorde vi i en blanding af skuffelse og vrede, og det skyldes, at vi lige har fået besked fra Kolding Kommune om, at vi alligevel ikke får den nye bygning, som vi var stillet i udsigt, fortæller Britta Adsbøl, der har siddet i husets bestyrelse siden 2013 og var formand i de seneste fire år.

Annonce

Dyrere håndværkere

I  sommer stod seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) frem i Kolding Ugeavis og sagde, at Vonsild skulle have et nyt aktivitetshus, så de ældre godt kunne glæde sig.

- Det er rigtig, at de blev stillet i udsigt, at de skulle have en ny pavillon, men i forbindelse med coronapandemien er håndværkerprisen steget helt vildt,  så det bliver for dyrt,  siger udvalgsformanden.

Kolding Kommune har afsat 2,5 millioner kroner til projekt pavillon i Vonsild, og der har været holdt en licitation.


Denne gang har vi pakket det hele ned i flyttekasser, og vi står i en situation, hvor vi føler, at nok er nok. Der skal nye kræfter til.

Britta Adsbøl


Ifølge seniordirektør Annette Lund var det laveste bud mere end dobbelt så højt, som de 2,5 millioner, der er til rådighed.

Annonce

Skuffet flere gange

Britta Adsbøl fortæller, at det ikke er første gang, at aktivitetscentret føler sig snydt. Det skete allerede for flere år siden.

-  Vi flyttede ind i pavillonen ved skolen i forbindelse med, at det gamle plejehjem blev revet ned. Dengang var det hensigten,  at vi skulle flytte ind på det nye, lokale plejehjem, Voldsildhave Kvarteret, der åbnede i 2015, men det blev ikke til noget. Denne gang har vi pakket det hele ned i flyttekasser, og vi står i en situation, hvor vi føler, at nok er nok.  Der skal nye kræfter til.

Annonce

Stort arbejde

Aktiviteterne i huset har ligget stille siden corona-pandemien lukkede landet ned i marts sidste år, men inden da havde bestyrelsen og de frivillige arbejdet hårdt for  at skabe et godt sted. Huset blev brugt af 160 ældre, der kunne dyrke fitness, spille kort, høre foredrag og deltage i en masse andre aktiviteter.

Søren Rasmussen og Annette Lund har taget bestyrelsens beslutning om at gå af til efterretning, og de takker i et brev for godt samarbejde og den store, engagerede indsats gennem årene.

Snart går den gennemgribende renovering af den omkring 300 kvadratmeter store pavillon i gang.

- Når den er bygget om, så indkalder kommunen til en ny generalforsamling, så der kan blive valgt et nyt brugerråd. Vi regner med, at aktivitetshuset kan stå indflytningsklart  i sensommeren, siger Annette Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce