Annonce
Esbjerg

Ældre venner: Der mangler respekt og god tone i valgkampen

Vivian Petersen og Johannes Bjerre Mølledal savner mere realisme og en bedre tone mellem dagens politikere. Foto: Stine Lindharth Pedersen

Esbjerg: Mange ting var bare bedre i gamle dage, og det gælder også valgkampe.

Det mener venneparret Vivian Petersen og Johannes Bjerre Mølledal på henholdsvis 73 og 74 år. De har på denne valgdag har spist frokost på Østerbycentret efter at have afgivet deres stemmer.

- Det kan godt være, at der førhen var mange ting, der var mere stift og formelt, men der var mere respekt for hinanden og en meget bedre tone mellem politikerne. Det kunne man godt lære noget af i dag, mener Vivian og Johannes.

De har begge stemt socialdemokratisk, som de i øvrigt har gjort i mange år, for valgkampen har ikke rigtig bidt på dem.

- Jeg må sige, at hver gang der har været valgdebatter, så har jeg tænkt "skal vi nu høre på det bras igen?", jeg har ofte skiftet kanal og har ikke fulgt så meget med. Hvorfor er de så frække overfor hinanden? Jeg kan godt forstå, at der opstår politikerlede, når de taler sådan til hinanden. Alle politikerne er lige slemme, ligegyldigt hvilket parti, de kommer fra, det er simpelthen så personligt, at jeg ikke gider høre på det, siger Vivian Petersen.

Annonce

Cirkus

Johannes Bjerre Mølledal er mere politisk engageret, men han er enig med Vivian.

- Der er ingen, der er ærlige i valgkampen, for politik handler om at give og tage og finde løsninger sammen. Der er ingen, der får gennemført alle deres planer. Det har været det samme cirkus de sidste 20 år, ligegyldigt hvem der var statsminister. I denne valgkamp har Løkke rigtigt været rundt i manegen med sin flirt med Mette Frederiksen. Så trak han det tilbage igen, og så kom det på banen igen. Han vil bare holde fast i magten for enhver pris. Det er levebrødspolitikere hele banden. Og der er ikke noget at sige til, at måden vi taler til hinanden på bliver værre og værre, hvis politikerne skal forestille at være eliten og taler til hinanden i sådan en tone, som det har været tilfældet i valgkampen, siger Johannes Bjerre Mølledal.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce