Annonce
Sønderborg

Ældreplejen søger mindst 50 par varme hænder

Stakken af kvalificerede ansøgere er til at overse, når plejecentrene søger nyt personale. Dybbøl Plejecenter har tidligere taget konsekvensen heraf og er begyndt at ansætte personer i særlige stillinger, der skal gøre dem klar til at tage en uddannelse til sosuhjælper eller sosuassistent. Arkivfoto: Timo Battefeld
Ansøgerne kan stort set vælge og vrage mellem job i Sønderborg Kommunes ældrepleje især på Als.

Sønderborg: Sommerferieafløser, tilkaldevikarer, fast aftenvagt eller demenskoordinator. Har man en sundhedsfaglig baggrund eller lyst til at afprøve et job i ældreplejen, ligger alle muligheder åbne.

Sønderborg Kommune søger i øjeblikket 24 sosu-hjælpere eller assistenter, pædagoger og daglige ledere i faste stillinger på plejehjem og i hjemmeplejen. Hertil kommer mindst lige så mange timelønnede vikarer og sommerferieafløsere.


Annonce

Vi får ikke så mange ansøgere som tidligere. Ældregenerationen vokser, mens antallet af unge falder. Dertil kommer særlige udfordringer på Als.

Joan Slaikjer Hansen, plejecenterchef i Sønderborg Kommune


Plejecenter Amaliehaven i Augustenborg har f. eks brug for tre dagvagter, tre aftenvagter, to i et såkaldt flyverteam, samt to ferieafløsere.

- For 5-10 år siden væltede det ind med ansøgere. Nu går det trægt. Det er en generel tendens i hele landet, men for os er det værre. Vi bliver fravalgt af unge afløsere uden bil, for det er svært for dem at komme hertil med bus, forklarer plejehjemmets leder Lykke Frydendall.

Der er to kilometer fra busstoppestedet ud til plejehjemmet, og bustiderne passer ikke altid med arbejdstiderne.

Op på udvalgsmøde

På sit næste møde skal politikerne i social- og senior-udvalget drøfte udfordringer med at rekruttere medarbejder til ældreplejen.

- Vi får ikke så mange ansøgere som tidligere. Ældregenerationen vokser, mens antallet af unge falder. Dertil kommer særlige udfordringer på Als, hvor vi har sværere ved at tiltrække medarbejdere end i Gråsten og Broager, som ligger tættere på Aabenraa Kommune, forklarer Joan Slaikjer Hansen, plejecenterchef i Sønderborg Kommune.

Det har Marianne Krarup, leder af den kommunale hjemme- og sygepleje, også oplevet.

- Det er en kæmpe udfordring at finde afløsere til især sygeplejen, hvor alle skal være faglærte. Der findes stort set ingen ledige sygeplejersker, konstaterer hun.

Hjemmeplejen søger seks sosu-assistenter, samt to-fire afløsere i sommerferievikariater i hver af de fire hjemmeplejedistrikter.

Annonce

Kamp om de unge

Christiane Bro Simonsen, leder af Tandsbjerg Plejecenter i Sønderborg og konstitueret leder af Hørup Plejecenter, skal bruge en daglig leder, to sosu-hjælpere i aftenvagt og en i dagvagt til Tandsbjerg, samt en aftenvagt, en dagvagt og en håndfuld ferieafløsere i Hørup.

- Jeg er fortrøstningsfuld. Sidste år fik vi mange afløsere, og vi beholdt dem sommeren over, fordi de ikke kunne komme ud at rejse på grund af corona. Det vil også lykkes i år, tror hun.

Hun har dog oplevet konkurrence fra covid-19-teststederne, der også ansætter unge i midlertidige job. En af afløserne på Tandsbjerg Plejecenter ville således hellere være poder.

I Augustenborg sætter Lykke Frydendall sin lid til, at plejehjemmene som sidste år vil hjælpe hinanden med at få alle stillinger besat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce