Annonce
Tønder

Ældrepolitikken var til debat

Det var Ældre Sagen, der havde inviteret til vælgermødet, og de var vært ved kaffe og boller. Foto: Lone Rytter

Tirsdag aften holdt Ældre Sagen i Tønder Kommune vælgermøde i Løgumkloster.

Løgumkloster: Der blev snakket ældrepolitik og ikke andet, da der tirsdag aften var vælgermøde på Central Hotel i Løgumkloster.

Det var Ældre Sagen i Tønder Kommune, der havde inviteret, og det var også foreningen, der satte dagsordenen for mødet, hvor der altså kun måtte snakkes om ældrepolitik, mens øvrige emner må gemmes til andre lejligheder.

Vælgermødet havde konkurrence fra et vælgermøde i Hjerpsted, og i Løgumkloster Kirke spillede Michala Petri, så der var lidt rift om publikum denne aften. Omkring 50 havde dog valgt at bruge aftenen på Central Hotel, hvor formanden for Ældre Sagen i kommunen, Børge Rossen, bød velkommen.

Erik Larsen havde påtaget sig opgaven med at være ordstyrer, og efter at hver kandidat havde fået to minutter til at præsentere sig, måtte de svare på tre spørgsmål, som Ældre Sagen havde fremsendt forud for mødet.

Samtlige partier var repræsenteret ved mødet. Foto: Lone Rytter

Vikarer

Ældre Sagen ønskede at få svar på, hvordan man vil sikre sig den nødvendige vikardækning, når medarbejderne i hjemmeplejen er syge.

Blandt andet Morten Gliemann fra Radikale Venstre, Peter Christensen fra Socialdemokratiet, Birthe Frikke fra Liberal Alliance, Anette Abildgaard Larsen fra Konservative og Betina Pedersen fra Nye Borgerlige pegede på, at det kan være en god idé med et fast vikarkorps.Mathilde Ziefeldt fra SF sagde, at hun gerne vil have medarbejderne til at arbejde i mindre teams, og at der skal frigives ressourcer fra det administrative, som fylder meget.Thomas Ørting Jørgen fra Borgerlisten pointerede, at man også skal være modig nok til at pege på de opgaver, som ikke skal udføres, når personalet er presset.

Og så blev der fra flere sider sagt, at det er vigtigt at kigge på, hvorfor sygefraværet er så højt blandt medarbejderne. Til det svarede formanden for Sundhedsudvalget, Irene Holk Lund fra Venstre, at sygefraværet faktisk ikke er så højt, som nogen vil gøre det til.

Annonce

Klippekort

Af andre emner, der blev diskuteret var den såkaldte klippekortsordning, hvor modtagere af hjemmepleje kan spare tid op, som de selv bestemmer hvordan skal bruges.

Ordningen er blevet sløjfet igen for hjemmeboende ældre, men efter kandidaternes udsagn at dømme, så er det en ordning, som måske kan blive indført igen. Der var i hvert fald stort set enighed om, at det kan være en god idé at lade de ældre selv få indflydelse på, hvilke serviceydelser der giver værdi for dem.Der blev også snakket om kommunale opgaver kontra ikke kommunale, og her kom frivillige og familie i spil, da deres indsats også er vigtig i den sammenhæng.

Efter kaffepausen var der lejlighed til at stille spørgsmål, og fra salen ville man gerne høre mere om lukningen af Rosenvænget i Skærbæk, hvad sygefravær blandt personalet skyldes og seniorboliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Annonce