Annonce
Vejen

Ældrerådet er skuffet over nej til fremmødevalg

I Vejen Kommune bliver der ikke mulighed for at afgive sin stemme ved ældrerådsvalget på samme afstemningssteder som ved kommunalvalget. Arkivfoto: Chresten Bergh

Formanden for ældrerådet i Vejen Kommune ærgrer sig over, at Vejen Byråd siger nej til at åbne op for valg til ældrerådet på afstemningsstederne ved kommunalvalget.

Annonce

VEJEN KOMMUNE: Der bliver ikke både valg til det nye byråd og til det nye ældreråd på afstemningsstederne i Vejen Kommune, når der er kommunalvalg til november.

Vejen Byråd har besluttet, at valget af medlemmer til det nye ældreråd skal foregå dels ved mulighed for afgivning af brevstemme og dels ved et fremmødevalg på de fire ældrecentre i Vejen, Brørup, Holsted og Rødding.

På byrådsmødet redegjorde borgmester Egon Fræhr for de vanskeligheder, der - ikke mindst på de små afstemningssteder - kan være forbundet med at afvikle ældrerådsvalget samtidig med kommunalvalget.

Samme orientering har borgmesteren også tilkendegivet på et møde med ældrerådet tidligere i sidste måned.

Valg til ældrerådet

Proceduren ved valget til det nye ældreråd i Vejen Kommune kommer til at foregå således:- Borgere, der er tilmeldt digital kommunikation med det offentlige, modtager valgmateriale og mulighed for at stemme i e-boks.

- Borgere, der er undtaget digital kommunikation med det offentlige, modtager valgmateriale, returkuvert og stemmeseddel med posten.

- Alle stemmeberettigede borgere har mulighed for at stemme ved at møde på et af kommunens fire aktivitetscentre på en given dato i november 2017. Muligheden for at stemme på aktivitetscentrene er et supplement til stemmeafgivelse via e-boks/Postnord. Der er således valgfrihed.

- På dagen, hvor der afholdes fremmødevalg på de fire aktivitetscentre, kan samtlige stemmeberettigede borgere på plejecentre i Vejen Kommune stemme på det plejecenter, de er bosiddende.

Annonce

Skuffet formand

Men byrådets afslag til at muliggøre stemmeafgivning på afstemningsstederne i forbindelse med kommunalvalget skuffer formanden for ældrerådet, Poul Erik Hansen, Askov. En skuffelse, han også udtrykte i forbindelse med spørgetiden i byrådssalen:

- Byrådet har truffet beslutning om, hvorledes ældrerådsvalget i 2017 skal foregå. Punktum! I henhold til loven er ældrerådet en kommunal forvaltningsgren, der kan rådgive byrådet i ældrepolitiske sager - herunder afholdelse af ældrerådsvalg. I forbindelse med denne rådgivning har ldrerådet lagt op til fremmødevalg samme dag, tid og sted som til kommunalvalget. Men det har byrådet afvist.

Poul Erik Hansen føjede til: - På vegne af ældrerådet er jeg personligt ked af, at denne rådgivning og samarbejde ikke har kunnet gå hånd i hånd, men jeg er endnu mere ked af, at vi ikke er blevet oplyst om, at loven åbner op for vores rådgivning. Vi har hele tiden fået at vide, at betingelserne for vort forslag på de fleste valgsteder ikke ville kunne gennemføres lovformeligt.

Til JydskeVestkysten siger Poul Erik Hansen, at han undrer sig over, at eksempelvis Tønder Kommune kan holde fremmødevalg på samme afstemningssteder som ved kommunalvalget:

- Jeg synes, at Kommunens ældre borgere bør vide, at Ældrerådet har gjort sit til, at disse borgere kunne få mulighed for at afgive deres stemme samme sted til kommunal- og ældrerådsvalg. Det har vi ikke kunne kommet igennem med, og det ærgrer mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Billund

Travformand om købstilbud fra Lego-familien: Aktionærer beslutter, om travbanen skal sælges

Annonce