Annonce
Vejen

Ældrerådet håber på hjælp til ensomme ældre

Nogle ældre isolerer sig og blive ensomme. Et projekt i Vejen Kommune skal nu rette op på det, og Ældrerådet håber, der bevilges penge til projektet. Arkivfoto
Udvalget Social & Ældre roses for at tage initiativet til at afvikle et projekt, der skal mindske ensomheden, særligt blandt ældre mænd.

VEJEN KOMMUNE: Ældrerådet i Vejen Kommune støtter ideen om, at ensomme ældre skal have hjælp til at komme ud af deres ensomhed.

Kommunens udvalg Social & Ældre har søgt en pulje under Sundhedsstyrelsen om penge til projektet "Sammen i fællesskaber”, der har som formål at mindske ensomheden, særligt blandt ældre mænd, og Ældrerådet er meget enig i, at det kræver en aktiv indsats for at komme i dialog med ældre, som trækker sig fra forskellige fællesskaber.

- Vi vil meget gerne rose udvalgets initiativ, og vi håber, at Vejen Kommune får bevilget midlerne til dette fremragende projekt, siger rådets formand, Egon Nissen.

Det er tanken, at kommunale medarbejdere og frivillige skal uddannes til at spotte ensomhed hos borgerne og til at tale om emnet.

Der skal desuden afvikles flere events, der involverer nærmiljøet og civilsamfundet med hensyn til nytænkning af tilbud, henvendt målgruppen.

Her tænkes der blandt andet på inspirationsforløb, fællesskabsuger og Men´s Week.

Annonce

Vi vil meget gerne rose udvalgets initiativ, og vi håber, at Vejen Kommune får bevilget midlerne til dette fremragende projekt.

Egon Nissen, formand for Ældrerådet i Vejen Kommune

Sammenlignede plejehjem

Ældrerådet holdt sit juni-møde på plejecenter Lindecentret i Bække.

Her viste centrets leder, Helle Bach Nielsen, rundt, og rådet fik et godt indblik i, hvordan centret - der to gange er kåret som årets arbejdsplads - fungerer, og hvordan frivillighed er en vigtig del af centrets dagligdag.

Ældrerådet havde på sit møde besøg af plejehjemsleder Marianne Lübker fra friplejehjemmet i Filskov, der er en selvejende institution med en bestyrelse, valgt af borgerne i Filskov.

På den måde kunne rådet sammenligne et kommunalt drevet plejehjem med et, der drives af borgerne.

- Forskellen mellem et kommunalt drevet plejecenter og et friplejehjem er ifølge leder Marianne Lübker, at der er kortere fra tanke til handling på et friplejehjem, og der er mulighed for, at beboere kan tilkøbe ekstra ydelser i forhold til det, der er indeholdt i det kommunale serviceniveau. Plejehjemmet er beboernes hjem, hvor selvbestemmelse vægtes højt, refererer Egon Nissen fra mødet i Bække.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce