Annonce
Vejen

Ældrerådet vil holde borgermøder

Egon Nissen, formand for Ældrerådet i Vejen Kommune, oplyser, at rådet først i det nye år vil invitere til borgermøder for at informere borgerne om rådets arbejde. Arkivfoto

Vejen Kommunes Ældreråd vil efter årsskiftet invitere til to borgermøder for at fortælle om rådets arbejde. Møderne vil formentlig blive afviklet på lokale aktivitetscentre.

VEJEN KOMMUNE: Ældrerådet i Vejen Kommune vil gerne informere om rådets arbejde og har derfor taget initiativ til at afvikle borgermøder.

Det oplyser rådets formand, Egon Nissen, som siger:

- Møderne forventes afholdt i januar-februar 2019 - to gange på for eksempel vores aktivitetscentre. Ældrerådet vil gerne på borgermøderne fortælle om vores arbejde, og vi har fået lovning på, at en fagperson fra kommunens ældreafdeling vil komme med et aktuelt oplæg om de ældres vilkår i Vejen Kommune.

Annonce

Ældrerådet vil gerne på borgermøderne fortælle om vores arbejde, og vi har fået lovning på, at en fagperson fra kommunens ældreafdeling vil komme med et aktuelt oplæg om de ældres vilkår i Vejen Kommune.

Egon Nissen, formand for Ældrerådet i Vejen Kommune

Fik status på renovering

Ældrerådet har for nylig holdt et møde på plejecenter Lundtoft i Brørup, der er under renovering.

Ældrerådet blev vist rundt af områdeleder Bo Smith, som svarede beredvilligt på de mange spørgsmål fra rådets medlemmer og fortalte om det igangværende renoverings- og tilbygningsprojekt samt om dagligdagen på plejecentret.

Ældrerådet blev også vist rundt på afsnittet "Anemonen", der er for demente og har 12 boliger.

- Med nye teknologier er det lykkedes i demensafsnittet at sænke sygefraværet og skabe et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne samt mere tryghed for beboerne. Ældrerådet kunne ved selvsyn konstatere den ro og behagelige atmosfære, der var til stede i demensafsnittet, fortæller rådets formand, Egon Nissen.

Efterlyser hurtigere rapport-gennemsyn

Fra det afviklede møde er meldingen fra Ældrerådet desuden, at man er meget tilfreds med, at Vejen Kommune har tilsluttet sig tilsynsenheden "Socialt tilsyn syd". I den forbindelse har rådet diskuteret tilsynsrapporterne for plejecentre og hjemmeplejen, og formanden udtaler:

- Vi har i Ældrerådet et stort ønske om at se disse tilsynsrapporter, efterhånden som de tilsendes kommunen fra tilsynsenheden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce