Annonce
Sport

Ænderne i Starup er ikke helt mange nok

Mette Iversen og Sara Sejlund træner kvinderne i Starup Ducks. Privatfoto
Starup Ducks kalder floorballspillerne i Starup UIF sig. Der er både et kvinde- og et herrehold i foreningen. Kvinderne kunne godt tænke sig at få flere at spille sammen med.

STARUP: Floorball er Danmarks hurtigst voksende idrætsgren og er måske bedre kendt som indendørs hockey.

Det er de med til at bidrage til i Starup UIF. Her har foreningen både et kvinde- og et mandehold. Starup Ducks kalder de sig.

Mændene spiller med i 3. division, mens kvinderne mest spiller for sjov.

Problemet er bare, at de ikke helt er mange nok til at have det rigtig sjovt.

Kvinderne i Starup Ducks havde den første træningsaften i tirsdags, og her mødte der 12 spillere frem.

- Det er vores fjerde sæson, der nu starter, og vi er spillere i alderen fra 14 år til i slutningen af 40'erne, fortæller Mette Iversen, der sammen med Sara Sejlund er træner for de starupske ænder.

- Det er en sport, hvor alle kan være med. Man behøver ikke at have spillet floorball før, og reglerne er er nemme at forstå, tilføjer hun.

Annonce
Der mødte 12 spillere frem til den første træning. Der er plads til mange flere. Privatfoto

Social holdsport

Mette Iversen er tidligere svømmer og savnede det sociale i en holdsport. Derfor begyndte hun at spille floorball.

- Vi har plads til alle. Det er en sport med megen fart, og så er der langt færre skader i floorball end i fodbold og håndbold, fastslår hun.

Starup Ducks træner hver tirsdag i Staruphallen fra klokken 20 til 21.30, og så er der mulighed for fællestræning med mændene om søndagen.

Træningen er tredelt og består af en opvarming, der skal styrke lænd og lår, kamprelaterede øvelser og kamp.

Der er mulighed for at låne stave, så det eneste, der kræves for at spille, er løbesko og sportstøj.

Kvinderne deltager ind i mellem i stævner, men har ingen planer om at tilmelde sig en turnering.

Der er fart på, når Starup Ducks træner om tirsdagen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Annonce