Annonce
Tarm

Ændrer helst ikke konfirmationsdatoer: Kirker venter på dispensation

Årets konfirmationer blev udsat. Arkivfoto: Jacob Schultz/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

SKJERN: Genåbningen af Danmark skaber igen usikkerhed hos nogle konfirmandforældre, for det nuværende forsamlingsforbud på over 10 personer løber frem til mandag 8. juni, og i flere sogne i Skjern Provsti er konfirmationen flyttet til 6. og 7. juni. Altså står det til at blive nogle stille fester.

Men hverken konfirmander eller forældre skal være bekymrede.

- Kirkeministeriet er ved at undersøge, om man kan få en dispensation, for ellers kommer vi i den situation, at nogle kun må forsamles 10, og havde det været dagen efter, havde tallet været anderledes. Men det vil vi finde ud af i denne uge, siger provst Poul Ivan Madsen, Skjern Provsti.

Andre steder har man taget konsekvensen og rykket konfirmationerne en gang til. Men det er ikke en løsning, som Poul Ivan Madsen går efter.

Som udgangspunkt vil kirkerne i provstiet helst ikke rykke rundt på datoerne, for i værste fald kan det blive en endeløs flytning af datoer, og en anden bølge af corona kan også ramle ind i det, så derfor holder kirkerne fast.

Problemstillingen er ikke aktuel i Ringkøbing Provsti, hvor alle konfirmationer ligger efter 8. juni - og langt de fleste af dem i august. Kirkerne blev opfordret til at rykke konfirmationerne til efter pinse, og det er det, de to provstier har fulgt.

Folkekirken åbner op for gudstjenester i næste uge, og lige nu afventes retningslinierne også for dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce