Annonce
Tønder

Æra slutter: Tønders Opel-forhandler går nye veje

Direktør Jan Feifer (t.v.) ses her sammen med kompagnon Jørn Nielsen. Begge opgiver nu den autoriserede Opel-forhandling i bilhuset i Tønders nordlige udkant. Foto: Jacob Schultz
Tønders ældste bilforretning Vest-Biler Syd A/S med rødder helt tilbage til 1947 opgiver den autoriserede Opel-forhandling og bliver medlem af den landsdækkende kæde "CarPeople".
Annonce

TØNDER: Ældre Tønder-borgere vil huske GM - General Motors - Tønder Automobilforhandler på Kongevej overfor posthuset. De seneste mange år har de gule Opel-skilte præget Tønders nordlige indfaldsvej. Men ved årsskiftet er slut. Tønders ældste bilforretning, Opel-forretningen Vest-Biler Syd A/S med rødder helt tilbage til 1947, skifter kurs og går nye veje.

- Vi opgiver den autoriserede Opel-forhandling og bliver i stedet en del af den landsdækkende kæde "CarPeople", der allerede har 40 medlemmer og fortsat udvikler sig, fortæller direktør for Vest-biler i Tønder, Jan Feifer.

Beslutningen om et kursskifte kommer i en tid, hvor automobilbranchen står overfor store ændringer og omvæltninger.

- Det er en kendt situation i vores branche, at de store internationale mærker stiller stadig større krav, hvilket kræver voldsomme investeringer hos forhandlerne. Det kan jeg ikke se os selv i netop nu. Vi vil investere i det rigtige, siger Jan Feifer, der betegner skiftet som rettidig omhu, herunder muligheden for at skabe gode forudsætninger for et senere generationsskifte.

Der kan opstå nye muligheder og blive behov for flere hænder, når vi efter 1. januar kan tage flere bilmærker ind.

Jan Feifer, direktør, Vest-Biler Syd A/S, Tønder

Annonce

El-biler

I det nye samarbejde med CarPeoples lukkes på Vest Bilers matrikel på Kærgårdsvej op for at der lukkes flere bilmærker ind, ligesom der lægges op til at styrke service- og værkstedsafdelingen, blandt andet på skadesområdet, hvor kapaciteten øges væsentligt.

- Vi har også taget hul på el-udviklingen, så vi både kan sælge og servicere el-biler i fremtiden, understreger direktøren.

Konceptet bag CarPeople er salg og servicering af nyere brugte biler. Vest Bilers og Jan Feifers tætte forbindelse til Opel ophører godt nok ved årsskiftet, men salget af nyere modeller fortsætter.

- Vi kan også stadig hjælpe med at få udført garantiopgaver, siger Jan Feifer.

Han har en fortid som mange årig formand for Opel-forhandlerforeningen i Danmark. Formandsskabet opgav han tidligere på året.

Annonce

Flere hænder

Vest-Biler Syd i Tønder har i mange år hørt til de førende Opel-bilhuse i landet. Det kom blandt andet til udtryk i 2016, hvor Tønder-virksomheden, vandt "Årets Kunde Award" som det værksted/bilhus, med den største kundetilfredshed.

Skiftet fra Opel til CarPeople får i første omgang rent personalemæssigt ingen ændringer. Der er 14 ansat i virksomheden netop nu, og antallet vil muligvis vokse.

- Der kan opstå nye muligheder og blive behov for flere hænder, når vi efter 1. januar kan tage flere bilmærker ind, siger Jan Feifer.

- Vi vil investere i det rigtige, siger Jan Feifer, der betegner sporskiftet som rettidig omhu, herunder muligheden for at skabe gode forudsætninger for et senere generationsskifte.Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Kun tre kommuner går fri af bekymrende smittetal: Nu har coronaen også godt fat i Sønderborg og Vejen

Annonce