Annonce
Tønder

Æra slutter: Kapel rives ned og erstattes af p-pladser

I en skrivelse har Region Syddanmark og Sygehus Sønderjylland informeret om, at sygehuskapellet rives ned i midten af september. Dermed slutter en æra i Tønder. Foto: Martin Franciere
Region Syddanmark og Sygehus Sønderjylland har sammen truffet en beslutning om at rive det tidligere sygehuskapel i Tønder ned og anlægge 40 p-pladser på arealet. Naboerne er informeret og arbejdet går i gang om en måneds tid.
Annonce

TØNDER: En lang række tøndringer har haft deres sidste rejse med udgangspunkt fra sygehuskapellet ved Tønder Sygehus. Men nu er det slut for kapellet, der blev bygget i 1957 og reelt mistede sin betydning med lukningen af sengeafsnittet på Tønder Sygehus i midten af 00'erne.

I en skrivelse, der er sendt til naboerne, skriver Sygehus Sønderjylland, at det er Sygehus Sønderjylland og Region Syddanmark, der sammen har truffet beslutning om at rive det tidligere sygehuskapel ned og anlægge 40 parkeringspladser på arealet.

Parkeringspladserne bliver reserveret til Tønder Kommunes hjemmesygeplejebiler i forbindelse med, at kommunen flytter sit indmødecenter for hjemmesygeplejen til sygehuset i Tønder. Dette sker sandsynligvis fra årsskiftet.

Annonce

Træer fældes

Af brevet til naboerne fremgår det, at en del af bøgetræerne, der stå rundt om kapellet, fældes. Arbejdet med at rive bygningen ned og fælde træer går i gang i midten af næste måned.

Sygehuskapellet har ligget ved siden af sygehuset siden en gang i 50'erne. Nu rives det ned til fordel for en række p-pladser. Foto: Martin Franciere

Den nye p-plads befæstes med græsarmering på p-pladsarealer og asfalt på manøvre- og vejareal. Der anlægges også nyt fortov og stier med fliser.

Hvor selve kapellet fjernes udlægges overskydende muld og råjord fra etableringen af p-pladsen. Ind mod naboerne mod øst etableres en skråningsanlæg mod øst.


Jeg så gerne, at de fældede flere træer, end der er lagt op til. På den måde kunne chancen for at rågerne forsvandt helt være endnu større.

Peter Lützen, nabo til sygehuskapellet i Tønder


Sygehus Sønderjylland og Region Syddanmark skriver videre, at det er aftalt, at parkeringen anlægges, så beplantning nord for bygningen ikke berøres og således forsat afskærmer mod garager og boliger.

Annonce

Larmende rågekoloni

Da bøgetræerne har rugende råger, må træerne ikke fældes i perioden februar til juli. Fældningen af træerne, der ikke er fredede, skal sikre øget lysindfald for de omkringliggende ejendomme og løse de væsentlige støjgener fra rågekolonierne, fremgår det af brevet.

Peter Lützen deler indkørsel med sygehuskapellet, der har masser af råger i bøgetræerne tæt ved. Lützern så gerne, at der blev fældet flere træer, så rågerne fandt andre græsgange. Foto: Martin Franciere

Men det vil ikke løse problemet, mener en af beboerne i området, Peter Lützen, der har haft kapellet som nabo i 41 år. Han fortæller, at råger gerne bor tæt sammen, og derfor skal træerne stå uden at kronerne står helt tæt på hinanden, hvis rågegenerne skal sløjfes helt.

- Jeg så gerne, at de fældede flere træer, end der er lagt op til. På den måde kunne chancen for at rågerne forsvandt helt være endnu større, siger han.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce