Annonce
Esbjerg

Ærespræmieparade afslutter Ribe Dyrskue

Dyrskuet i Ribe er et tilløbsstykke i al slags vejr, og vil formentlig også blive det i 2019, hvor det afholdes 26. juli. Arkivfoto: André Thorup
Over 350 dyr er tilmeldt Ribe Dyrskue 26. juli, hvor en afsluttende ærespræmieparade forlænger skuet med en halv time i år.

RIBE: Det traditionsrige Ribe Dyrskue har stor opbakning i år med over 350 tilmeldte dyr. Det er det største antal i mange år, hvis man ser bort fra jubilæumsåret i 2015

Dyrskuet holdes fredag 26. juli på Hovedengen i Ribe.

Siden det første skue i 1865 er der sket meget, men helt centralt for dyrskuet er stadig de mange dyr og bedømmelserne af dem.

Det er hovedsagelig en stigning i antallet af kødkvæg, heste, geder og kaniner.

Bedømmelserne af dyrene foregår det meste af dagen. Omkring 100 stande med erhvervsudstillere er også blevet fast del af skuet.

Maskinudstillerne medbringer hundredevis af de nyeste landbrugsmaskiner, men man kan også se Dansk Veteran Traktor Klubs udstilling af gamle traktorer, som to gange i løbet af dagen kører i optog rundt på pladsen. Landbrug før i tiden er også i fokus hos Hygum Hjemstavnsgaard, hvor gamle håndværksteknikker genoplives, og man kan prøve kræfter med at slå reb.

Ribe Dyrskue FAKTA

Ribe Dyrskue holdes 26. juli klokken 9:00-16:30 på Hovedengen i Ribe, som ligger lige bag Danhostel. Adressen er Sct. Peders Gade 16, 6760 Ribe.

Skuets bedste yver kåres klokken 11:15 og ærespræmie-paraden begynder klokken 15:45.

Kontakt Ribe Dyrskue på info@ribedyrskue.dk eller på telefon 25 57 99 20.

Man kan deltage med malkekvæg, kødkvæg, får, geder, kaniner, heste. Alle dyr skal igennem sundhedstjek. Børnedyrskuet er del af Ribe Dyrskue.

Entréen er 60 kr. Børn under 12 kommer gratis ind.

Nye traditioner

Er man mere interesseret i landbrugets slutprodukter, kan man besøge fødevareteltet og smage på lokalproducerede specialiteter.

VM i Gummistøvlekast er på 12. år en publikums-magnet, som får smilet frem hos tilskuerne. Alle kan stille op, og der er præmier at vinde.

Ribe Dyrskue er også børnenes fest med grisevæddeløb, hoppeborg, halmborg, korncontainer med flødekarameller, ponyridning og kaninhop.

I år afsluttes Ribe Dyrskue for første gang med en ærespræmie-parade, hvor de bedste dyr samles i ringen og får overrakt ærespræmierne.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Varde For abonnenter

Skovrider er lettet og ærgerlig: Kronvildt indeholder små mængder af det kræftfremkaldende PFOS

Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Varde

Her blev ung bilist dræbt på stedet natten til tirsdag: Sådan skete det

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Varde For abonnenter

Landinspektør: Danske Lov fra 1683 afgør kabelstrid i Alslev

Haderslev

Far tiltalt for psykisk vold mod søn: 'For sjov' gav han også jævnligt sine drenge og deres mor lammere på skulderen og trælår

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Sønderborg

Trods hårdt ramt af pandemien: Lufthavn vurderer udvidelsesplaner igen

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Vejen

Langt om længe: Fortov fra øst til vest

Annonce