Annonce
Esbjerg

Ærespræmieparade afslutter Ribe Dyrskue

Dyrskuet i Ribe er et tilløbsstykke i al slags vejr, og vil formentlig også blive det i 2019, hvor det afholdes 26. juli. Arkivfoto: André Thorup
Over 350 dyr er tilmeldt Ribe Dyrskue 26. juli, hvor en afsluttende ærespræmieparade forlænger skuet med en halv time i år.

RIBE: Det traditionsrige Ribe Dyrskue har stor opbakning i år med over 350 tilmeldte dyr. Det er det største antal i mange år, hvis man ser bort fra jubilæumsåret i 2015

Dyrskuet holdes fredag 26. juli på Hovedengen i Ribe.

Siden det første skue i 1865 er der sket meget, men helt centralt for dyrskuet er stadig de mange dyr og bedømmelserne af dem.

Det er hovedsagelig en stigning i antallet af kødkvæg, heste, geder og kaniner.

Bedømmelserne af dyrene foregår det meste af dagen. Omkring 100 stande med erhvervsudstillere er også blevet fast del af skuet.

Maskinudstillerne medbringer hundredevis af de nyeste landbrugsmaskiner, men man kan også se Dansk Veteran Traktor Klubs udstilling af gamle traktorer, som to gange i løbet af dagen kører i optog rundt på pladsen. Landbrug før i tiden er også i fokus hos Hygum Hjemstavnsgaard, hvor gamle håndværksteknikker genoplives, og man kan prøve kræfter med at slå reb.

Annonce

Ribe Dyrskue FAKTA

Ribe Dyrskue holdes 26. juli klokken 9:00-16:30 på Hovedengen i Ribe, som ligger lige bag Danhostel. Adressen er Sct. Peders Gade 16, 6760 Ribe.

Skuets bedste yver kåres klokken 11:15 og ærespræmie-paraden begynder klokken 15:45.

Kontakt Ribe Dyrskue på info@ribedyrskue.dk eller på telefon 25 57 99 20.

Man kan deltage med malkekvæg, kødkvæg, får, geder, kaniner, heste. Alle dyr skal igennem sundhedstjek. Børnedyrskuet er del af Ribe Dyrskue.

Entréen er 60 kr. Børn under 12 kommer gratis ind.

Nye traditioner

Er man mere interesseret i landbrugets slutprodukter, kan man besøge fødevareteltet og smage på lokalproducerede specialiteter.

VM i Gummistøvlekast er på 12. år en publikums-magnet, som får smilet frem hos tilskuerne. Alle kan stille op, og der er præmier at vinde.

Ribe Dyrskue er også børnenes fest med grisevæddeløb, hoppeborg, halmborg, korncontainer med flødekarameller, ponyridning og kaninhop.

I år afsluttes Ribe Dyrskue for første gang med en ærespræmie-parade, hvor de bedste dyr samles i ringen og får overrakt ærespræmierne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce