Annonce
Billund

Ærgerlig DF-formand: Vi må op på hesten igen

Det gik helt galt for Dansk Folkeparti, da der søndag var valg til Europa-Parlamentet. Vælgerne svigtede i høj grad partiet - også lokalt i Billund Kommune.
Selvom Dansk Folkeparti i Billund Kommune oplever fremgang i medlemstallet, måtte partiet søndag indkassere en ordentlig lussing ved valget til Europa-Parlamentet. Også lokalt i Billund Kommune svigtede vælgerne DF.

Billund Kommune: Ikke kun på landsplan, men også lokalt i Billund Kommune, blev Dansk Folkeparti den helt store taber ved søndagens valg til Europa-Parlamentet.

18,1 procent af vælgerne satte søndag kryds ud for Dansk Folkeparti. Det er en tilbagegang på hele 14,2 procentpoint sammenlignet med seneste valg til Europa-Parlamentet i 2014.

- Det er da træls, når man går tilbage, men sådan er det. Vi må bare op på hesten igen, siger Laila Poulsen, der er lokalformand for Dansk Folkeparti i Billund Kommune.

Annonce

Sådan stemte vælgerne i Billund Kommune

Sådan endte valget i Billund Kommune (ændring i forhold til valget i 2014 i procentpoint i parentes)

.

Venstre: 34,4 procent (+6,6).

Socialdemokratiet: 20,2 procent (+5,0).

Dansk Folkeparti 18,1 procent (-14,2).

Radikale Venstre: 6,7 procent (+3,5).

SF: 5,9 procent (+0,7).

Konservative Folkeparti: 4,6 procent (-5,0).

Liberal Alliance: 3,3 procent (+0,7).

Folkebevægelsen mod EU: 2,9 procent (-1,2).

Enhedslisten: 2,7 procent (stillede op for første gang).

Alternativet: 1,3 procent (stillede op for første gang).

Stemmeprocenten i Billund Kommune var på 63,43 procent (12.009 vælgere) mod 50,87 i 2014.

Fremgang i medlemstal

Hun mener ikke, at der er nogle lokale hændelser eller årsager til, at Dansk Folkeparti her i området er gået så kraftigt tilbage.

- Vi har gjort, hvad vi plejer, når der er valg. Vi har været ude og oplyse om vores politik og hænge plakater op, og vi har ikke oplevet tilbagegang i medlemstallet. Tværtimod har vi oplevet fremgang. Ikke voldsom, men der er lidt indmeldelser, og vi har ikke rigtigt nogle udmeldelser. Så jeg kan ikke se andre forklaringer, end at det er den landsdækkende tendens, der også spiller ind her, siger Laila Poulsen.

På landsplan er der blevet peget på, at partiets spidskandidat i 2014, Morten Messerschmidt, scorede et imponerende højt stemmetal, men at selv samme Messerschmidt undervejs i valgperioden er blevet indblandet i sager, der ikke har gjort noget godt for Dansk Folkepartis brede omdømme.

Dermed får partiet kun ét mandat i Europa-Parlamentet, hvor valget i 2014 gav hele fire mandater til Dansk Folkeparti.

Står til tilbagegang

Allerede i næste uge er der som bekendt valg til Folketinget, og også her siger alle prognoser, at Dansk Folkeparti kan få det vanskeligt.

- Ifølge medierne står vi til tilbagegang, men det er ikke noget, vi kan se på vores medlemstal, siger Laila Poulsen, der ligesom den resterende del af sit lokale partiapparat har tænkt sig at arbejde hårdt i den sidste uge, inden der den 5. juni skal sættes et kryds til folketingsvalget.

- Vi vil i hvert fald gøre vores, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce