Annonce
Sport

Ærlig Sandra Toft: Det har været en virkelig svær beslutning

Foto: Martin Ravn

Den danske landsholdskeeper forlader Team Esbjerg efter denne sæson og fortsætter på etårig aftale hos franske Brest Bretagne.

HÅNDBOLD: En af Team Esbjergs allerstørste profiler forlader klubben, når 29-årige Sandra Toft til sommer siger farvel og tak for denne gang.

Hun havde egentlig kontrakt frem til sommeren 2021, men Toft har samtidig haft en klausul i hendes kontrakt som betød, at hun kunne skifte, hvis der kom et interessant tilbud.

- Deadline var den 1. februar, så det er derfor, at det bliver meldt ud nu, men jeg må indrømme, at jeg virkelig har været meget i tvivl. Jeg er jo super glad for at være i Team Esbjerg, fortæller Sandra Toft.

- Men jeg havde mod på et udlandseventyr mere.

Sandra Toft kom til Team Esbjerg i sommeren 2017 efter tre sæsoner i norske Larvik.

Hun skifter til franske Brest Bretagne, der har købt hende fri af Team Esbjerg for et ukendt beløb.

Det er i øvrigt anden gang i klubbens historie, at Team Esbjerg sælger sin førstekeeper. Første gang var tilbage i januar 2015, hvor ungarske Györ lagde i omegnen af 100.000 euro (750.000 kr, red.) for norske Kari Grimsbø.

Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen blev ringet op af Sandra Toft i fredags, så han har kendt til landsholdskeeperens beslutning i nogle dage.

- Jeg må indrømme, at jeg var temmelig meget sortseer, da jeg lige fik det at vide. Sandra er en kæmpe profil, og hun har et helt fantastisk vindergen. Og så er hun en fantastisk person, roser træneren.

Nu skal Sandra Toft så erstattes. Det bliver selvsagt ikke nogen nem opgave.

- Vi er i gang, og jeg er relativ optimistisk.

Men Toft er altså nogle måneder i Team Esbjerg endnu, og hun vil slutte af med manér.

- Vores mål er at vinde DM-guld og vinde EHF Cuppen. Så enkelt er det.

Annonce
Foto: Niels Husted/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Ravn
Foto: Henning Bagger/Scanpix
Foto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce