Annonce
Esbjerg

Ø-passet sender flere gæster til Mandø

Den smukke natur omkring Mandø er en af de egenskaber, der tiltrækker folk til vadehavsøen igennem Ø-passet. I fremtiden kan der kommer endnu flere gæster, idet der netop er udgivet en ny reklamevideo om Mandø og flere andre småøer. Arkivfoto: Annett Bruhn
På Mandø mærker man virkningerne af det særlige Ø-pas, og nu skal nye reklamevideoer fra Landdistrikternes Fællesråd få flere turister til at tage på øhop med Ø-passet til blandt andet Mandø, Fejø, Aarø, Orø, Anholt og Fur.

Mandø: Turisterne strømmer til de danske øer, men potentialet er endnu større, mener Landdistrikternes Fællesråd, som nu lancerer reklamevideoer fra de seks danske småøer Mandø, Fejø, Aarø, Orø, Anholt og Fur, der alle er en del af et projekt, støttet af Nordea-fonden og Erhvervstyrelsen.

- De seks småøer, der alle er en del af Ø-passet, har hver sin charme, natur, befolkning og palette af attraktioner. Øerne har samtidig potentiale for mere turisme, og derfor håber jeg, at reklamevideoerne bidrager til øget synlighed, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Også hos Sammenslutningen af Danske Småøer, som er interesseorganisation for de 27 danske, beboede småøer, glæder formand Dorthe Winther sig over, at Ø-passet videreudvikles som markedsføringsplatform for ø-aktiviteter.

- Småøerne er levende helårssamfund med et højt aktivitetsniveau, en skøn natur og venlige øboere, der gør et besøg på en småø til noget helt særligt. Ø-passet og de nye videoer gør opmærksom på, at Danmark er et ørige, og at der altid er en ny ø at besøge, siger Dorthe Winther.

Annonce

Ø-passet

De nye reklamevideoer er en del af projektet "Ø-passet som platform for formidling af ø-aktiviteter", som med 1,5 millioner kroner i ryggen fra Nordea-fondens kystpulje og Erhvervsministeriets landdistriktspulje skal styrke brandingen af de 38 danske øer, der er en del af Ø-passet.

Ø-sammenslutningen er en del af Partnerskab for Dansk Ø-turisme, som består af består Landdistrikternes Fællesråd, Dansk Erhverv, Færgesekretariatet, Danske Rederier, De Samvirkende Købmænd og Food Organisation of Denmark (FOOD).

I Ø-passet finder man ud over en masse fakta blandt andet kort over de enkelte øer samt oplysninger om færger, overnatning og oplevelser, ligesom man også kan få et stempel - et ømærke - fra alle besøgte øer.

Genopdager værdier

På Mandø forklarer formanden for Mandø Fællesråd, at han ikke er i tvivl om, at ø-passet virker. Han kan ikke sætte tal på, hvor mange der besøger den smukke Vadehavs-ø, men mange gæster kommer og spørger, hvor de kan få et stempel i deres ø-pas.

- Vi kan se det virker, og vi er glade for den omtale, Ø-passet giver, og den nye video fra Mandø kan helt sikkert være med til at sende endnu flere gæster til Mandø. Hele projektet med Ø-passet mener vi er rigtig god reklame for de små, smukke øer i Danmark, siger Claus Christensen.

Hos Dansk Kyst og Naturturisme er man glade for, at et stigende antal turister vælger at lægge ferien til øer i Danmark.

- Vi kan se, at øernes popularitet er steget de senere år. Flere har genopdaget de værdier, der følger med at tage på ø-ferie. Her har Ø-passet været en fin guide til det danske ørige fyldt med inspiration og fakta om de danske øer, og en videreudvikling af Ø-passet vil med fordel kunne motivere til udvikling af flere unikke kvalitetsoplevelser på de danske øer, siger Sisse Wildt, kommunikationschef hos Dansk Kyst og Naturturisme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce