Annonce
Sønderborg

Øget efterspørgsel: Danish Crown skal bruge 375 ansatte mere

Der er travlt hos Danish Crown, som derfor skal bruge 375 ansatte mere i Danmark. Arkivfoto: Claus Thorsted
Stor efterspørgsel fra Asien og flere grise til slagtning får nu Danish Crown til at ansætte 375 nye medarbejdere på tre af koncernens slagterier i Danmark.
Annonce

Erhverv: Efterspørgslen på dansk grisekød fra lande udenfor Europa er stigende, og samtidig er der også flere slagtegrise i danske stalde end længe.

Derfor har Danish Crown brug for et historisk stort antal nye medarbejdere på slagterierne i Ringsted, Horsens og Blans ved Sønderborg.

- Det er den største ansættelsesrunde i Danish Crown, siden vi åbnede det nye slagteri i Horsens for over 15 år siden. Vi har brug for flere folk til både at slagte, udbene og pakke vores varer, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Helt konkret skal man bruge 160 mand i Ringsted, 150 i Horsens samt 45 i Blans nær Sønderborg. Derudover skal der ansættes 20 nye medarbejdere i datterselskabet DAT-Schaub.

De nye medarbejdere kommer til at starte stort set med det samme. Planen er at påbegynde oplæringen af de første allerede lige efter efterårsferien.

Danish Crown har i dag cirka 8.000 ansatte i Danmark og i alt 23.000 medarbejdere globalt.

Annonce

Flere grise til slagtning

Over det seneste år er der sket en vending i produktionen af slagtegrise i Danmark. Siden nytår har Danish Crown slagtet godt tre procent flere grise på de danske slagterier i forhold til samme periode i 2019.

Den udvikling forventer Danish Crown accelererer efter Tyskland i begyndelsen af september blev ramt af afrikansk svinepest.  Efter udbruddet er Tyskland blevet afskåret fra at eksportere til de fleste lande uden for Europa.


Det er den største ansættelsesrunde i Danish Crown, siden vi åbnede det nye slagteri i Horsens for over 15 år siden. Vi har brug for flere folk til både at slagte, udbene og pakke vores varer

Per Laursen, produktionsdirektør


Derfor ligger afregningen for slagtegrise i Tyskland nu ifølge Danish Crown langt under den pris koncernen betaler de danske landmænd. Med andre ord er det nu mere attraktivt at fede grise op i Danmark.

- Vi følger udviklingen ude ved vores ejere meget tæt. Når vi ser to til tre måneder frem, så står vi til at få omkring 15.000 grise mere til slagtning hver uge, end vi forventede for en måned siden. Derfor er det nu, vi skal have flere folk ind, så vi er helt klar, når der bliver mere at lave, siger Søren F. Eriksen, administrerende direktør i Danish Crown Pork.

Kina er ubetinget det største marked for dansk grisekød, men Japan, Korea, Australien og landene i Sydøstasien har også rettet blikket mod Danmark.

Stor efterspørgsel fra netop Japan er forklaringen på, at der skal ansættes flest nye medarbejdere i Ringsted, der siden 2018 har været Danish Crowns Japan-fabrik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce