Annonce
Læserbrev

Øjenbæ midt i Rødekro fjernes

Læserbrev: Det er med stor glæde, jeg kan læse i JV d. 5. februar, at erhvervsmanden Hans Tarp vil omdanne det forfærdelige ghettolignende område ved en gamle Rema1000 i Rødekro til boliger og parkområde.

Med omdannelse af grunden til boliger og et grønt område sker der en hård tiltrængt byfornyelse centralt i Rødekro - det skal vi anderkende.

Ganske vist ligger på lokaliteten for nuværende to erhvervsdrivende, hhv. en bodega og tattooshop, men mon ikke der kan findes en fornuftig genhusningsaftale andet sted i vor by til disse.

Boligerne vil give mere liv i bymidten, og byparken vil forhåbentlig blive et skønt sted at afholde arrangementer i. Det mit håb, at byparken og lokalplanen udarbejdes, så Hans Tarps animeres til at lave en grøn oase mit i byen med høj biodiversitet, hvor der er noget smukt til både øjet, ørerne og næsen. En tæmmet bypark, hvor buske og træer kan tiltrække byens dyreliv - ikke en vildmark, det fortjener vi ikke i Rødekro.

Vi bør værdsætte drivkræfter som Hans Tarp, der tør udvikle Rødekro, så byen ikke bliver en søvnløs forstad. Rødekro har akut brug for et centralt sted, hvor der kan afholdes byfest, fastelavn og vækning af julemanden.

Udvikling er lig fremgang, stilstand er lig afvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Annonce