Annonce
Esbjerg

Økologisk kaffesmed kom flyvende fra start

Lis Ladegaard Jacobsen vil fremover stå klar til at tage imod kunder hos Kaffesmeden i Smedegade 5. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen

Esbjergs første økologiske kaffebar havde masser af kunder, da dørene mandag blev slået op for første gang.

Esbjerg: Der var både kager, kaffe og krammere, da Esbjergs første økologiske kaffebar, Kaffesmeden, slog dørene op for første gang i Smedegade 5.

Allerede i løbet af formiddagen var kaffebaren særdeles velbesøgt til stor glæde for Lis Ladegaard Jacobsen, der er kvinden bag.

- Vi er simpelthen blevet kørt over nærmest to gange - altså, på en positiv måde. Det er meget overvældende, griner hun, inden et par kunder giver hende en stor krammer og en bunke rosende ord med på vejen.

Annonce

Kaffesmeden

Kaffesmeden er beliggende i Smedegade 5.Kaffesmeden kommer til at have åbent mandag til fredag fra 8.30 til 18.00 og om lørdagen fra 8.30 til 16.00.

Man kan læse mere på Kaffesmedens side på Facebook af samme navn.

Næsten klar fra start

Selvom Kaffesmeden kom godt fra start, var der alligevel et par småting, som Lis lige skulle have helt styr på.

- Jeg har ikke nået at få lavet en dagens kage, og så står der også nogle kanelknuder derovre, som ikke er blevet helt klar, men det kommer stille og roligt. Vi skal alle sammen lige ind i en arbejdsrytme, siger Lis Ladegaard Jacobsen.

Foruden udvalget af kaffe og kage serverer Kaffesmeden også grød, boller og croissanter, og alt er naturligvis økologisk og ofte også hjemmelavet.

- Jeg kunne ikke finde en kaffesirup, der var økologisk, så den har jeg altså selv været i gang med at lave. Vi vil gerne passe godt på miljøet, så alt herinde er økologisk. Det gælder alt fra, hvad der bliver serveret fra køkkenet til duftfriskeren på badeværelset, siger Lis Ladegaard Jacobsen, inden hun straks er videre til den næste kunde og den næste kop kaffe.

Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce