Annonce
Erhverv

Økonomer: Udskudt boligskat kan løfte priser på lejligheder

Mathias Løvgreen/Ritzau Scanpix
Priserne på ejerlejligheder kan få lidt støtte af, at nye boligskatter er udskudt, vurderer økonomer.
Annonce

Det kan give en anelse medvind til priserne på ejerligheder, at de nye boligskatter er blevet udskudt fra 2021 til 2024.

Det vurderer Søren V. Kristensen, cheføkonom i Sydbank.

Det er særligt ejere af lejligheder, som ventes at opleve den største ændring i deres skattebetaling under de nye regler.

Nationalbanken anslog tidligere i år, at de nye regler ville dæmpe priserne på ejerlejligheder med knap seks procent - primært i København og Aarhus.

- Udskydelsen kan betyde, at markedet for ejerlejligheder i den kommende tid får lidt lettere ved at finde fast grund under fødderne.

- På kort sigt er udskydelsen altså en god ting for boligmarkedet - i det lidt større perspektiv betyder det, at den uvished, som lige nu præger boligejerne og de potentielle boligkøbere, varer ved, siger Søren V. Kristensen i en skriftlig kommentar.

De nye regler tæller nye vurderinger af boligerne og skulle være trådt i kraft fra 2021.

Men it-systemerne er ikke klar endnu, og derfor er tidsplanen skredet med tre år. Det har skatteminister Morten Bødskov (S) fortalt onsdag.

Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom i Danske Bank, ser også udskydelsen kunne give medvind til priserne på ejerlejligheder.

- Det her betyder, at der går tid, før vi får afklaring for, hvad man helt ned på lejlighedsniveau skal betale i boligskatter.

- Den positive effekt af det, at der ikke er udsigt til skattestigninger allerede fra 2021.

- De nye boligskatter betyder noget for, hvad man kan sælge lejligheden videre for, og derfor forventer vi nu ikke prisfald på ejerlejligheder næste år på grund af udskydelsen, siger hun.

For den enkelte lejlighedskøber betyder det ikke noget, hvis man køber lejligheden, inden de nye regler træder i kraft, fordi det vil udløse en skatterabat, så man ikke kommer til at betale mere skat end nu.

Ifølge Søren V. Kristensen fra Sydbank har udsigten til nye boligskatter dog samlet set ikke haft en voldsom effekt på priserne på lejligheder.

- Vores vurdering er, at det lige nu næppe er nogen dominerende faktor på boligmarkedet.

- Vi mener dog alligevel, at de nye boligskatter spiller en rolle i, at vi ser prisfald og generelt et mere vaklende boligmarked for ejerlejlighederne, skriver han i en kommentar.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce