x
Annonce
Læserbrev

Økonomi. 668.00 kroner for meget

Læserbrev: Når engang ”tal-diskussionen” omkring den omdiskuterede parkeringsplads ved områdecenter Brørup har lagt sig, kan vi så ikke godt se på, hvordan det overhovedet har været muligt at overbudgettere direktionens pulje i en sådan grad, at alle de penge, der skulle være brugt på medarbejderudvikling mv. ramte et godt stykke over en halv million kroner uforbrugte midler?

Midler som kunne have friholdt Knudepunktet og Fredenshjem i hvert fald et år?

Kan vi ikke også tage en lille snak om, hvorfor anlægsmidler ikke kan bruges på drift, når driftsmidler åbenbart kan bruges på anlæg med et nærmest uartigt fingerknips så kort efter budgetforhandlingerne – i stedet for at tilbageføre midlerne til nær velfærd?

Og endelig kunne det da være super-interessant at kigge frem mod næste budgetforhandlinger - om direktionen overhovedet skal have en lige så fyldig pulje en anden gang, når nu de ikke bruger pengene, som de er tiltænkt. Men det er måske bare mig, der synes 668.000 kroner er rigtig mange penge at have ”for meget”, når vi nu kæmper for at få driftsmidlerne til at slå til på både ældre-, skole- og børneområdet.

At se penge afsat til drift forvandlet til asfalt gør sgu ondt. Har Vejen Kommune mon flere uforbrugte driftsmidler liggende og hygge sig, indtil nogen finder det belejligt at bruge dem på andet, end det var tiltænkt? Kan borgerne måske fristes til at spørge?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce