Annonce
Debat

Økonomi til gavn for alle

Læserbrev: Her kort inde i det nye år kan vi konstatere, at Kolding Kommunes økonomi igen står stærkt. Den mest solide økonomi i flere år skriver JydskeVestkysten ovenikøbet. Rapporter fra kommunens økonomiske eksperter viser et overskud på 476 millioner kroner, altså 142 millioner kr. mere end man kalkulerede med.

Det er sikkert en glædelig nyhed for mange i kommunen, at den hårde hestekur, man har været igennem, har virket. En hestekur, der igen gik ud over de svageste, og som betød at mange medarbejdere skulle løbe hurtigere. Økonomi er en svær størrelse. De massive besparelser har virket, hvis målet var at få et overskud på bundlinjen på den korte bane, men har det også været det værd på den lange bane?


Det er sikkert en glædelig nyhed for mange i kommunen, at den hårde hestekur, man har været igennem, har virket


Mange af vores ansatte er pressede og løber hurtigere og hurtigere, og mange har mistet deres arbejde. Jeg håber, vi er blevet klogere og har fundet ud af, at der er andre muligheder end hestekure, effektiviseringer og fyringer. Den gunstige økonomi skal bruges til at udvikle velfærdssamfundet til gavn for alle, dog betyder økonomiske kriser ikke, at man skal udhule velfærdssamfundet. Det er ikke et enten eller, men et både og. Vil vi fortsat have et af de rigeste lande, med muligheder for alle, så skal vi også prioritere en stærk velfærd for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce