Annonce
Sydjylland

Økonomidirektør forsvarer valg af Tolke Danmark

Region Syddanmark har meldt priserne ud, på de ydelser Tolke Danmark tilbyder regionen. Ydelser der er markant billigere end regionens tidligere tolkeleverandør. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2015)

Ifølge økonomidirektør i Region Syddanmark, Mogens Sehested Kristensen, er Tolke Danmarks priser ikke usædvanlige i forhold til andre tolkeleverandører, der også bød på regionen.

Økonomidirektør i Region Syddanmark, Mogens Sehested Kristensen, synes ikke, at de bemærkelsesværdige lave priser Tolke Danmark tager for deres ydelser er påfaldende.

Tirsdag morgen kom der svar på de spørgsmål, JydskeVestkysten stillede mandag.

I besvarelsen skriver direktøren, at regionen ikke har se noget, der indikerer, at Tolke Danmark og deres prisforhold er så meget forskellige, fra det andre tolkeleverandører tilbyder:

- Der er ikke noget, der siger os, at Tolke Danmarks priser er specielt usædvanlige i forhold til resten af markedet.

Dette begrunder direktøren i, at der er blevet budt på 40 ydelser i alt. Så selvom Tolke Danmark er markant billigere ved nogle ydelser end ved den tidligere leverandør, er det stik modsat ved andre ydelser.

Annonce

Fire procent billigere end den næstbilligste udbyder

Ifølge Økonomidirektøren er Tolke Danmark i alt fire procent billigere end den næstbilligste tolkeleverandør, der bød på regionen, da nye kontrakter blev indgået tilbage i efteråret 2016.

Region Syddanmark har vurderet, at de kan spare 20 procent i forhold til udgifterne på tolkeydelser end fra den tidligere leverandør, Tolkekontoret.

Udover at dagsordenen indeholdte en prisliste, skrev regionen også, at 67 procent af de tolkninger der foretages i Region Sydddanmark er videotolkninger - og at det tal forventes at stige. Det er en ydelse, der er faldet fra 450 kroner til 120 kroner, efter regionen begyndte samarbejdet med Tolke Danmark.

Vi spurgte, om prisen kunne have noget at sige om kvaliteten, og derfor for minimum 67 procent af deres tolkninger. Svaret var ikke helt klart.

- Ikke mindst kan en øget anvendelse af videotolkning i praksissektoren bidrage til at holde udgifterne nede, siger Mogens Sehested Kristensen.

Til slut spurgte vi, om problemerne med Tolke Danmark kunne være blevet løst før, eftersom der var en længere indkøringsfase, inden det faktiske tolkearbejde begyndte første februar:

- I løbet af januar begynder sygehusene og praksis for alvor at bestille tolke. Da der ikke indenfor aftalt tid meldes tilbage med konkret bekræftelse og tildeling af tolk, kontaktes leverandøren og kontraktkravene indskærpes. Da forholdene ikke ses bragt i orden ved kontraktstart reageres igen med alvorlig henvendelse til leverandøren.

Region Syddanmark havde tirsdag eftermiddag møde med Tolke Danmark. Mogens Sehested Kristensen kunne efter mødet informere JydskeVestkysten om, at mødet ville fortsætte onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce