Annonce
Sydjylland

Økonomidirektør forsvarer valg af Tolke Danmark

Region Syddanmark har meldt priserne ud, på de ydelser Tolke Danmark tilbyder regionen. Ydelser der er markant billigere end regionens tidligere tolkeleverandør. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2015)

Ifølge økonomidirektør i Region Syddanmark, Mogens Sehested Kristensen, er Tolke Danmarks priser ikke usædvanlige i forhold til andre tolkeleverandører, der også bød på regionen.

Økonomidirektør i Region Syddanmark, Mogens Sehested Kristensen, synes ikke, at de bemærkelsesværdige lave priser Tolke Danmark tager for deres ydelser er påfaldende.

Tirsdag morgen kom der svar på de spørgsmål, JydskeVestkysten stillede mandag.

I besvarelsen skriver direktøren, at regionen ikke har se noget, der indikerer, at Tolke Danmark og deres prisforhold er så meget forskellige, fra det andre tolkeleverandører tilbyder:

- Der er ikke noget, der siger os, at Tolke Danmarks priser er specielt usædvanlige i forhold til resten af markedet.

Dette begrunder direktøren i, at der er blevet budt på 40 ydelser i alt. Så selvom Tolke Danmark er markant billigere ved nogle ydelser end ved den tidligere leverandør, er det stik modsat ved andre ydelser.

Fire procent billigere end den næstbilligste udbyder

Ifølge Økonomidirektøren er Tolke Danmark i alt fire procent billigere end den næstbilligste tolkeleverandør, der bød på regionen, da nye kontrakter blev indgået tilbage i efteråret 2016.

Region Syddanmark har vurderet, at de kan spare 20 procent i forhold til udgifterne på tolkeydelser end fra den tidligere leverandør, Tolkekontoret.

Udover at dagsordenen indeholdte en prisliste, skrev regionen også, at 67 procent af de tolkninger der foretages i Region Sydddanmark er videotolkninger - og at det tal forventes at stige. Det er en ydelse, der er faldet fra 450 kroner til 120 kroner, efter regionen begyndte samarbejdet med Tolke Danmark.

Vi spurgte, om prisen kunne have noget at sige om kvaliteten, og derfor for minimum 67 procent af deres tolkninger. Svaret var ikke helt klart.

- Ikke mindst kan en øget anvendelse af videotolkning i praksissektoren bidrage til at holde udgifterne nede, siger Mogens Sehested Kristensen.

Til slut spurgte vi, om problemerne med Tolke Danmark kunne være blevet løst før, eftersom der var en længere indkøringsfase, inden det faktiske tolkearbejde begyndte første februar:

- I løbet af januar begynder sygehusene og praksis for alvor at bestille tolke. Da der ikke indenfor aftalt tid meldes tilbage med konkret bekræftelse og tildeling af tolk, kontaktes leverandøren og kontraktkravene indskærpes. Da forholdene ikke ses bragt i orden ved kontraktstart reageres igen med alvorlig henvendelse til leverandøren.

Region Syddanmark havde tirsdag eftermiddag møde med Tolke Danmark. Mogens Sehested Kristensen kunne efter mødet informere JydskeVestkysten om, at mødet ville fortsætte onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce