Annonce
Kolding

Økonomidirektør gik fra Ewii med 10,7 millioner kroner

Den tidligere økonimichef i Ewii, Jens Chr. Sørensen (th), har fået 10,7 millioner kroner med, da han stoppede i 2018. Arkivfoto
Den tidligere økonomichef i Ewii, Jens Chr. Sørensen, forlod i midten af 2018 energikoncernen med 10,7 millioner i fratrædelsesgodtgørelse, fremgår det af det nye regnskab.

Kolding: I sommeren 2017 blev topchef i Ewii Knud Steen Larsen fyret, og han fik et gyldent håndtryk på 20 millioner kroner. Og da den tidligere økonomidirektør, Jens Chr. Sørensen, i midten af 2018 valgte at stoppe, kunne han tage 10,7 millioner kroner med efter samlet 11 et halvt år i energikoncernen.

Fratrædelsesgodtgørelsen til økonomichefen fremgår af det seneste regnskab for Ewii, der blev offentliggjort fredag. Et regnskab der viste et underskud på 204 millioner kroner.

Daværende bestyrelsesformand, Jørn Limann, opfordrede økonomidirektøren til at revurdere sin beslutning om at gå, fremgik det af en pressemeddelelse i 2018. Men ”efter moden overvejelse har Jens dog valgt at fastholde sin beslutning”, lød det den gang.

Skandalerne ramte energiselskabet Ewii i midten af 2017, hvor den administrerende direktør Knud Steen Larsen blev fyret, og siden trak Steen Dahlstrøm sig som formand.

Annonce

Min umiddelbare kommentar er, at det er mange penge, men det er ikke mig, der har forhandlet den kontrakt. Sådan var vilkårene dengang. Sådan er det ikke i dag.

Anders Skovdal, formand for Ewii.

Andre vilkår

Efter skandalerne blev formandsposten overtaget midlertidigt af Jørn Limann og ny formand er Anders Skovdal, der fortæller, at tingene har ændret sig i dag. I dag får økonomichefen ikke 10,7 millioner kroner, når han forlader posten.

- Min umiddelbare kommentar er, at det er mange penge, men det er ikke mig, der har forhandlet den kontrakt. Sådan var vilkårene dengang. Sådan er det ikke i dag. Der er mange ting, der er blevet afsluttet i 2018. Ewii er en anden butik end dengang, hvor man kunne lave sådan en aftale, siger Anders Skovdal, der overtog formandsposten ved årsskiftet.

Den administrerende direktør i Ewii, Lars Bonderup Bjørn, har været meget åben om sin løn. Han får tre millioner kroner om året og fri bil til en skattepligtig værdi af 791.000 kroner. Og hvis samarbejdet går i hårdknude, kan han gå fra Ewii med 12 måneders løn.

Hvad tænker du om, at den tidligere økonomichef går fra Ewii med 10,7 millioner kroner?

- Jeg tænker ikke andet end, at det var hvad, han kunne forhandle sig frem til. Han er noget dygtigere til at forhandle løn, end jeg er. Det er jo en gamle kontrakt, og jeg kan så tage til efterretning, at det var det, han kunne forhandle sig frem til. Jeg kan ikke mene så meget om det. Men som direktør ville jeg da gerne spare de penge, siger Lars Bonderup Bjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce