Annonce
Kolding

Økonomidirektør gik fra Ewii med 10,7 millioner kroner

Den tidligere økonimichef i Ewii, Jens Chr. Sørensen (th), har fået 10,7 millioner kroner med, da han stoppede i 2018. Arkivfoto
Den tidligere økonomichef i Ewii, Jens Chr. Sørensen, forlod i midten af 2018 energikoncernen med 10,7 millioner i fratrædelsesgodtgørelse, fremgår det af det nye regnskab.

Kolding: I sommeren 2017 blev topchef i Ewii Knud Steen Larsen fyret, og han fik et gyldent håndtryk på 20 millioner kroner. Og da den tidligere økonomidirektør, Jens Chr. Sørensen, i midten af 2018 valgte at stoppe, kunne han tage 10,7 millioner kroner med efter samlet 11 et halvt år i energikoncernen.

Fratrædelsesgodtgørelsen til økonomichefen fremgår af det seneste regnskab for Ewii, der blev offentliggjort fredag. Et regnskab der viste et underskud på 204 millioner kroner.

Daværende bestyrelsesformand, Jørn Limann, opfordrede økonomidirektøren til at revurdere sin beslutning om at gå, fremgik det af en pressemeddelelse i 2018. Men ”efter moden overvejelse har Jens dog valgt at fastholde sin beslutning”, lød det den gang.

Skandalerne ramte energiselskabet Ewii i midten af 2017, hvor den administrerende direktør Knud Steen Larsen blev fyret, og siden trak Steen Dahlstrøm sig som formand.

Annonce

Min umiddelbare kommentar er, at det er mange penge, men det er ikke mig, der har forhandlet den kontrakt. Sådan var vilkårene dengang. Sådan er det ikke i dag.

Anders Skovdal, formand for Ewii.

Andre vilkår

Efter skandalerne blev formandsposten overtaget midlertidigt af Jørn Limann og ny formand er Anders Skovdal, der fortæller, at tingene har ændret sig i dag. I dag får økonomichefen ikke 10,7 millioner kroner, når han forlader posten.

- Min umiddelbare kommentar er, at det er mange penge, men det er ikke mig, der har forhandlet den kontrakt. Sådan var vilkårene dengang. Sådan er det ikke i dag. Der er mange ting, der er blevet afsluttet i 2018. Ewii er en anden butik end dengang, hvor man kunne lave sådan en aftale, siger Anders Skovdal, der overtog formandsposten ved årsskiftet.

Den administrerende direktør i Ewii, Lars Bonderup Bjørn, har været meget åben om sin løn. Han får tre millioner kroner om året og fri bil til en skattepligtig værdi af 791.000 kroner. Og hvis samarbejdet går i hårdknude, kan han gå fra Ewii med 12 måneders løn.

Hvad tænker du om, at den tidligere økonomichef går fra Ewii med 10,7 millioner kroner?

- Jeg tænker ikke andet end, at det var hvad, han kunne forhandle sig frem til. Han er noget dygtigere til at forhandle løn, end jeg er. Det er jo en gamle kontrakt, og jeg kan så tage til efterretning, at det var det, han kunne forhandle sig frem til. Jeg kan ikke mene så meget om det. Men som direktør ville jeg da gerne spare de penge, siger Lars Bonderup Bjørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce