Annonce
Sydjylland

Økonomien sejler videre på VUC Syd: Hver fjerde stilling nedlægges

VUC Syd må nu gennem endnu en fyringsrunde. Denne gang er det hver fjerde stilling, der nedlægges. Arkivfoto: Jacob Schultz
VUC Syd må endnu engang fyre personale. Denne gang skal 45 stillinger nedlægges. Det er tredje store fyringsrunde på skolen det seneste år. Skrækkeligt, men nødvendigt, siger formand for midlertidigt styre.

Fyringer: VUC Syd må endnu engang fyre en stor del af skolens ansatte. Skolen er i så store økonomiske problemer, at der nu skal nedlægges 45 stillinger.

Det er tredje gang på et år, at VUC Syd gennemgår en fyringsrunde. Skolen er i massive økonomiske problemer, og VUC Syd skal finde driftsbesparelser for cirka fem millioner kroner i år og cirka 27 millioner kroner i 2020 for at få sin økonomi til at hænge sammen og nå i mål med en genopretningsplan. Den blev skolen pålagt at udarbejde tidligere i år, da Undervisningsministeren besluttede at bevare skolen.

Ifølge formand for VUC Syds midlertidige styre Laust Joen Jakobsen kan det ikke lade sig gøre at få balance i driften uden at gennemføre væsentlige organisatoriske tilpasninger.

- Vi har brugt de forløbne to måneder på at afsøge alle muligheder for at bringe balance i VUC Syds drift. Vi har fra starten vidst, at det ville blive udfordrende, og vi må konstatere, det ikke er muligt, uden at vi hurtigt får tilpasset kapaciteten og effektiviseret driften. Derfor har vi i dag orienteret medarbejderne om, at vi påtænker at nedlægge cirka 45 stillinger, siger Laust Joen Jakobsen i en pressemeddelelse.

I 2018 blev 78 medarbejdere på VUC Syd fyret i to andre fyringsrunder. Derudover er der også er blevet nedlagt en lang række stillinger gennem blandt andet frivillige fratrædelser.

Annonce

Sagen kort

VUC Syd er i store økonomiske vanskeligheder på grund af faldende elevtal. Det sker, efter at skolen siden 2017 har været i stormvejr på grund af en række dispositioner af den tidligere ledelse. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) har kritiseret den tidligere ledelse for blandt andet ikke at have udvist sparsommelighed.

VUC Syd gennemgik i 2018 to fyringsrunder på grund af de massive økonomiske problemer. Der blev skåret 136 stillinger af de 310 stillinger, der var ved starten af 2018.

VUC Syds midlertidige styre skrev i sin rapport i januar, at budgetmaterialerne fra VUC Syd viste et underskud på driften på 41,2 millioner kroner i 2018 før ekstraordinære nedskrivninger, og at der forventedes et underskud på henholdsvis 15,1 millioner kroner i 2019 og 12,2 millioner kroner i 2020.

Halvering

Ifølge Laust Joen Jakobsen skyldes fyringerne et betydeligt fald i skolens elevtal, som fra 2017 til næste år forventes at blive mere end halveret og dermed vil være ned på omkring 1300 i 2020. Stillingsnedlæggelserne forventes både at ske i administration og blandt undervisere. Hvis reduktionerne gennemføres i deres helhed, vil VUC Syd gå fra at have 168 medarbejdere til cirka 123 medarbejdere.

Det faldende elevtal gør, at VUC Syd har alt for mange kvadratmeter til eleverne. Derfor er det en bunden opgave at få solgt bygningerne i Haderslev, Tønder og Gram, understreger Laust Joen Jakobsen over for JydskeVestkysten.

- Det vil polstre os bedre, så det er meget vigtigt, men vi har ikke lige en fugl på hånden, forklarer formanden.

Bygningerne i Haderslev er jo meget store. Hvor realistisk er det overhovedet at finde en køber?

- Derfor forsøger vi os også med et offentligt udbud og på den måde gå ud i større skala. Men det er svært at vurdere salgbarheden. Jeg er kommet der meget, og det er virkelig nogle fantastiske bygninger, men vi kan ikke selv udfylde pladsen. Jeg kan ikke forstå, hvis ikke der skulle være interesse for bygningerne, mener Laust Joen Jakobsen, som spår, at et endeligt salg først vil finde sted i 2020.

Bæredygtig løsning

Selvom VUC Syd på ny skærer gevaldigt i medarbejderstaben og dermed reducerer omkostningerne betragteligt, er der ingen garanti for, at det er sidste fyringsrunde.

- Vi har tiltro til, at det er en bæredygtig løsning, vi har fundet, men der er ingen garanti for, at vi ikke om halvt år sidder i ny situation med nye tilpasninger. Vi gør alt for at undgå det, og vi har også sat et ret konservativt bud på, hvor mange kursister der vil søge os. Men hvis ikke det holder, så har vi en ny udfordring, siger Laust Joen Jakobsen.

Mogens Poulsen, tillidsrepræsentant for hf-underviserne på VUC Syd, fortæller, at omkring 20 af de nedlagte stillinger findes blandt hf-underviserne.

- Det er en decideret træls oplevelse at skulle gennem den tredje fyringsrunde af denne størrelse på mindre end et år, siger han.

Det midlertidige styre på VUC Syd har besluttet, at underviserne skal bruge mere tid i klasselokalerne med kursisterne. Og det bekymrer tillidsrepræsentanten. Det betyder blandt andet mindre tid til forberedelse.

- Dem, der er tilbage må løbe hurtigere, og nogle lærere vil måske søge væk. Vi har i forvejen problemer med at rekruttere lærere inden for fag som eksempelvis matematik, siger han.

Det midlertidige styre mødes med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (Stuk) onsdag og forventer senere på måneden at præsentere en endelig plan for fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce