Annonce
Debat

Økonomisk ansvarlighed går aldrig af mode

Annonce

Læserbrev: I et interview søndag blev statsministeren spurgt, hvor pengene til at afdrage på den store gæld, som Danmark stifter under coronavirus, skal komme fra.

Statsministeren svarede: ”Det er en lidt gammeldags og måske også lidt en traditionel borgerlig måde at se det på. Jeg mener, at vi i Danmark har muligheden for at investere os ud af den krise, vi står i nu”

Jeg er enig med statsministeren i, at det er borgerligt at sætte tæring efter næring. Det har altid været rygraden i Venstres økonomiske politik, og det vil det blive ved med at være, selvom de røde partier kalder det gammeldags. Pengene skal tjenes, før de kan bruges.

Men helt ærligt, hvor mener Mette Frederiksen, at pengene til nye investeringer, som skal investere os ud af krisen, skal komme fra? Yderligere gældsætning? Skattestigninger i en tid, hvor mange virksomheder er i knæ?

Udtalelsen afslører tankegodset bag, at regeringen har aflyst 40 års ansvarlig økonomisk politik, der var båret af reformer. Resultatet er, at Danmark på under to år er blevet tolv milliarder kroner fattigere og beskæftigelsen falder.

Jeg vil til enhver tid arbejde for at sikre vækst, velstand og velfærd, for de tre ting hænger uløseligt sammen. At vi optager gæld nu for at holde hånden under dansk økonomi, er den rigtige vej at gå. Men når coronaen har sluppet sine kløer i Danmark, så må den økonomiske ansvarlighed være i højsædet, for pengetræer – de findes ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Hundelufter opdagede brand i lagerhal

Debat

Giv borgerne klar besked, Engelbrecht

Annonce