Annonce
Tønder

Økonomisk håndsrækning til støtteforenings løbeprojekt

TM Tønders Støtteforening vil gerne afholde den første stafet i området ved Tønder Sport- & Fritidscenter. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kultur- og fritidsudvalget vil støtte med 350 kroner per deltagende hold, når TM Tønders støtteforening afholder en stafet næste år. Formand glæder sig.
Annonce

Tønder: TM Tønders Støtteforening er et solidt løbeskridt tættere på at kunne gennemføre en stafet til næste år.

Kultur- og fritidsudvalget valgte således på novembermødet at bevilge et tilskud på 350 kroner per deltagende hold - maksimalt 35.000 kroner. Pengene er søgt i en pulje nedsat i forbindelse med "Bevæg dig for livet"-projektet, og formand for kultur- og fritidsudvalget, René Andersen, er godt tilfreds med, at der kommer initiativer i gang dette regi.

At kendskabet til håndboldklubben samtidig kan øges, er et plus.

- Hvis det her kan gøre, at kendskabet til TMT kan blive bedre, og den også kan blive lokalt forankret rundt omkring i kommunen, så er det sådan set en god idé, siger René Andersen.

Støtteforeningens plan er en storstilet stafet, hvor borgere fra Tønder Kommune snører løbeskoene og begiver sig ud på en rute på fem kilometer. Stafetten skal synliggøre håndboldklubben, understøtte borgeres lyst til at bevæge sig - og så må den også gerne give overskud. Tanken er, at den første stafet gennemføres den 17. juni næste år i området ved Tønder Sport- & Fritidscenter, og så skal stafetten ellers flytte til en ny by året efter.

Stafetten

I støtteforeningens materiale sendt til kommunen kan man blandt andet læse, at der i forbindelse med stafetten er brug for 60-70 frivillige.

Stafetten skal både være for medarbejdere i virksomheder og andre borgere.

I kommunens sagsfremstilling kan man læse, at et overskud vil tilfalde TM Tønder Håndbold.

Annonce

Glad formand

Formand for TM Tønders støtteforening Allan Mattesen Jacobsen er glad for tilsagnet om økonomisk tilskud.

- Jeg synes, at det er dejligt, at kommunen gerne vil bakke op om et nyt initiativ, fortæller han.

Pengene fra kommunen udbetales under den forudsætning, at støtteforeningen indgår i et samarbejde med kommunens løbeklubber om blandt andet fortræning forud for stafetten, og den er Allan Mattesen Jacobsen med på.

- Det kan også være fint for at skabe lidt hype omkring stafetten. Så det er også et fint input fra kommunen, siger han.

I ansøgningen til kommunen planlægges der med 100 hold med hver fire deltagere samt 200 tilskuere til stafetten i Tønder.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Kurt Beier slipper for tiltale for menneskehandel: - Det skriger til himlen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politiet tiltaler Kurt Beier for groft ågeri i sag om slum-lejr: Kræver fængselsstraf

Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Danmark

Udenlandske turister fravælger Danmark: Venstre opfordrer til at fjerne seksdages-regel omgående

Danmark For abonnenter

Forstå skandalesagen om de udenlandske chauffører i slumlejr

Annonce