Annonce
Tønder

Økonomisk håndsrækning til støtteforenings løbeprojekt

TM Tønders Støtteforening vil gerne afholde den første stafet i området ved Tønder Sport- & Fritidscenter. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kultur- og fritidsudvalget vil støtte med 350 kroner per deltagende hold, når TM Tønders støtteforening afholder en stafet næste år. Formand glæder sig.

Tønder: TM Tønders Støtteforening er et solidt løbeskridt tættere på at kunne gennemføre en stafet til næste år.

Kultur- og fritidsudvalget valgte således på novembermødet at bevilge et tilskud på 350 kroner per deltagende hold - maksimalt 35.000 kroner. Pengene er søgt i en pulje nedsat i forbindelse med "Bevæg dig for livet"-projektet, og formand for kultur- og fritidsudvalget, René Andersen, er godt tilfreds med, at der kommer initiativer i gang dette regi.

At kendskabet til håndboldklubben samtidig kan øges, er et plus.

- Hvis det her kan gøre, at kendskabet til TMT kan blive bedre, og den også kan blive lokalt forankret rundt omkring i kommunen, så er det sådan set en god idé, siger René Andersen.

Støtteforeningens plan er en storstilet stafet, hvor borgere fra Tønder Kommune snører løbeskoene og begiver sig ud på en rute på fem kilometer. Stafetten skal synliggøre håndboldklubben, understøtte borgeres lyst til at bevæge sig - og så må den også gerne give overskud. Tanken er, at den første stafet gennemføres den 17. juni næste år i området ved Tønder Sport- & Fritidscenter, og så skal stafetten ellers flytte til en ny by året efter.

Annonce

Stafetten

I støtteforeningens materiale sendt til kommunen kan man blandt andet læse, at der i forbindelse med stafetten er brug for 60-70 frivillige.

Stafetten skal både være for medarbejdere i virksomheder og andre borgere.

I kommunens sagsfremstilling kan man læse, at et overskud vil tilfalde TM Tønder Håndbold.

Glad formand

Formand for TM Tønders støtteforening Allan Mattesen Jacobsen er glad for tilsagnet om økonomisk tilskud.

- Jeg synes, at det er dejligt, at kommunen gerne vil bakke op om et nyt initiativ, fortæller han.

Pengene fra kommunen udbetales under den forudsætning, at støtteforeningen indgår i et samarbejde med kommunens løbeklubber om blandt andet fortræning forud for stafetten, og den er Allan Mattesen Jacobsen med på.

- Det kan også være fint for at skabe lidt hype omkring stafetten. Så det er også et fint input fra kommunen, siger han.

I ansøgningen til kommunen planlægges der med 100 hold med hver fire deltagere samt 200 tilskuere til stafetten i Tønder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce