Annonce
forside

Økonomisk rod er endt i politisk mudderkast

Jonna Jul Gudmundsen. Privatfoto

Læserbrev: Kolding Kommunes folkeskoler har gennem en årrække modtaget for mange penge. Det skyldes, at kommunens børne- og uddannelsesforvaltning ikke har haft styr på økonomistyringen. Borgmester Jørn Pedersen er efter eget udsagn "brandærgerlig" over det økonomiske rod i børne- og uddannelsesforvaltningen. Andre politikere kalder det økonomiske rod "skandaløst". Mest af alt har politikerne travlt med at beskylde hinanden for, hvem der skulle have hemmeligholdt hvad, og ingen forholder sig til de menneskelige konsekvenser, som opstår i kølvandet.

Jeg er dybt bekymret for både pædagoger og andre medarbejdere på børn- og ungeområdet, som lige nu ikke ved, hvordan deres arbejdssituation bliver påvirket af den økonomiske misere. De seneste år har kommunen vedtaget besparelser på børn- og ungeområdet, og nu er der bebudet besparelser i millionklassen for at råde bod på det økonomiske koks. Alt andet end lige vil det økonomiske rod også gå ud over børnene, som må siges at være helt uforskyldte.

Jeg vil stærkt opfordre til, at politikerne i Kolding hurtigst muligt finder en løsning på det økonomiske rod. Løsningen skal selvfølgelig have færrest mulige konsekvenser for både børn og medarbejdere. Samtidig vil jeg også understrege vigtigheden af, at medarbejdernes stemme inddrages i processen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lyset blev båret frem på Fredenshjem

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce