Annonce
Nordtyskland

Økonomiske eksperter forventer flere konkurser i 2020

Handelskrig, Brexit og krise i den tyske bilindustri vil udløse flere konkurser i Slesvig-Holsten til næste år, tror eksperterne. Modelfoto: Colourbox.
Annonce

KIEL: Truer en bølge af konkurser i Tyskland? Helt så dramatisk ser kreditvurderingen Creditreform ikke på situationen. Men for første gang siden krisen i 2009 forventer selskabet en stigning i antallet af virksomheder, som bukker under.

I Slesvig-Holsten har Creditreform i år registreret 790 konkurser. Det er 2,6 procent flere end året før.

Informationsbureauet Crifbürgel oplyser, at over 310.000 firmaer i hele Tyskland går ind i 2020 med økonomiske problemer.

Creditreform regner med, at 19.800 tyske firmaer må lukke og slukke næste år. I kriseåret 2009 var der dog hele 32.930 konkurser.

Det er blandt andet handelskonflikter og Brexit, der belaster eksportfirmaerne. Internt er det krisen i den tyske bilindustri, der volder underleverandørerne kvaler.

De økonomiske eksperter er også bekymret over konsekvenserne af de lave renter. Billige penge har nemlig holdt liv i mange firmaer, der under normale omstændigheder ville være gået neden om og hjem. Hvis salget begynder at svigte, vil disse firmaer ikke overleve.

ANK/DPA

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce