Annonce
Tønder

Økonomiudvalg nikker ja til "Rig på tur"

Borgmester Henrik Frandsen (V) har sammen med et enigt økonomiudvalg sendt sloganet "Rig på tur" videre til godkendelse i kommunalbestyrelsen. Arkivfoto

Ifølge borgmesteren var det et enigt økonomiudvalg, der torsdag valgte at nikke ja til sloganet "Rig på tur". Kommunalbestyrelsen skal behandle emnet den 25. oktober.

TØNDER: De syv medlemmer af Tønder Kommunes økonomiudvalg med borgmester og formand Henrik Frandsen (V) i spidsen valgte torsdag formiddag på det månedlige møde at nikke ja til, at Tønder Kommune skal gøre brug af sloganet "Rig på tur", som er bestilt af Vækstråd Tønder, hvor borgmesteren også er formand.

Der er referatforbud fra udvalgsmøderne, men borgmesteren fortæller, at det var et enstemmigt udvalg, der valgte at sende punktet videre til godkendelse i kommunalbestyrelsen senere på måneden, så "Rig på tur" kan blive hele Tønder Kommunes slogan.

- Det er et enigt udvalg, der bakker op om sloganet, fastslår Henrik Frandsen.

Liberal Alliances Claus Hansen er også med på økonomiudvalgets ja-hold.

- I det øjeblik erhvervslivet i Tønder Kommune bakker op om et slogan, så stiller jeg mig ikke hindrende i vejen for deres ønske, siger Claus Hansen.

Annonce

I det øjeblik erhvervslivet i Tønder Kommune bakker op om et slogan, så stiller jeg mig ikke hindrende i vejen for deres ønske.

Claus Hansen (LA), medlem af økonomiudvalget, om "Rig på tur"-sloganet

Rig på værdi

Henrik Frandsen påpeger, at sloganet er meget mere end et slogan. Det er en markedsføringsplatform.

- Sloganet skal gøre Tønder Kommune synlig også uden for kommunegrænsen og oplyse om alle de ture, vi byder på i Tønder Kommune, siger borgmesteren, som allerede mener, at "Rig på tur" har gjort sig bemærket og vist sit værd.

- Jeg har optrådt i TV Avisen, på TV 2 og i Radio24syv. Det er super, dybest set tror jeg ikke, at sloganet er skadeligt, siger Frandsen, der har den opfattelse, at folk er ved at tage "Rig på tur" til sig.

- Først var folks reaktion forbavselse, så er man begyndt at arbejde med det og lave egne versioner af sloganet. Det er i hvert fald min opfattelse, siger Henrik Frandsen.

På dagsordnen den 25.

Vækstråd Tønder, der har bestilt sloganet og "Rig på tur"-markedsføringsplatformen, kan allerede begynde at indarbejde sloganet i tekster og markedsføring. Men om det samme skal gælde for Tønder Kommune som organisation er op til kommunalbestyrelsen. Økonomiudvalget har nu sendt punktet til viderebehandling af de 31 lokalpolitikere, som skal tage stilling til punktet på det ordinære møde den 25. oktober.

Foruden borgmester Henrik Frandsen består økonomiudvalget af Venstrefolkene Preben Linnet (næstformand) og Mathias Knudsen, Bent Paulsen (DF), Eike Albrechtsen (S), Jørgen Popp Petersen (SP) og Claus Hansen (LA).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce