Annonce
Vejen

Økonomiudvalget - kort fortalt

Der var mange punkter på økonomiudvalgets dagsorden i denne uge. En del af beslutningerne omtales i artiklen i noteform. Arkivfoto
Ugens møde i Vejen Kommunes økonomiudvalg bød på mange sager. Her kan du læse et udvalg af beslutningerne - præsenteret som små noter.

VEJEN KOMMUNE: Økonomiudvalget har besluttet følgende:

* Ændrede regler for kørsel til specialklasser - Kørselskontoret havde i 2018 en stor stigning i udgiften til kørsel til specialklasser. Der er flere elever i specialklasserne, og flere bor langt væk fra skolerne. Derudover skulle flere køres alene. I nye kvalitetsstandarder lægges der op til, at det fremover alene er elevernes adfærd, der afgør, om der kan bevilges solokørsel, og at det bliver muligt at lave samkørsel for mindst fire elever.

* Forsat tilskud til byfornyelse - Udvalget har besluttet, at der fortsat skal ydes tilskud til byfornyelse til byer med mere end 4.000 indbyggere. I forbindelse med budgetlægning for 2020 vurderes muligheden for at bevare det samlede budget til området og en eventuel fordeling.

* Licitation på genbrugsplads - Firmaet Hans Frisesdahl A/S har i en licitation vedrørende den nye genbrugsplads i Vejen givet det billigste tilbud. Det lyder på 16.084.125 kroner inklusiv moms. Tilbuddet sendes nu til byrådet.

* Penge til cykelsti - Udvalget indstiller til byrådets godkendelse, at der skal gives en anlægsbevilling på 6,637 millioner kroner til etablering en cykelsti fra Askov-Malt Skole til Vejen Syd. Knap 2,5 millioner af dette beløb stammer fra Statens Cykelpulje.

* Med i Kongeå-komité - Udvalget indstiller til byrådets godkendelse, at Vejen Kommune går med i Kongeå-komiteen. Det vil koste 624.000 kroner i 2020 og 384.000 kroner i overslagsårene. Tre kommuner omkring Kongeåen indgår i et samarbejde som opfølgning på oversvømmelser i 2017, og de afvandingsmæssige forhold og løsningsforslag skal nu vurderes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce