Annonce
Sydjylland

Økononmidirektør: Vi starter på nyt udbud fredag morgen

Region Syddanmark skal nu igang med at finde en ny leverandør til tolkeydelser, efter de torsdag eftermiddag meddelte, at de stoppede samarbejdet med Tolke Danmark med øjeblikkelig virkning.

Region Syddanmark skal finde en ny udbyder til tolkeydelser, efter at de torsdag eftermiddag afbrød samarbejdet med Tolke Danmark. Kontrakten blev ophævet med øjeblikkelig virkning.

Region Syddanmark skal på jagt efter et nyt selskab, der kan tolke lægebesøg. Regionen ophævede torsdag eftermiddag samarbejdet med Tolke Danmark med øjeblikkelig virkning.

Derfor skal regionen nu hurtigst muligt i gang med at lave et nyt udbud, så der kan findes en ny leverandør til tolkeopgaver. Det arbejder bliver sat i gang allerede fredag morgen, ifølge økonomidirektøren.

- Det tager noget tid at lave et udbud, men vi går i gang i morgen tidlig, siger økonomidirektør i Region Syddanmark, Mogens Sehested Kristensen og fortsætter:

- Vi må jo lave udbud på de præmisser, der nu gælder. Formentlig kan vi genbruge meget af det forarbejde, der er lavet i forhold til det udbud, der kørte. Men vi skal også tage hensyn til, hvad det er for en situation vi er i nu, siger Mogens Sehested Kristensen.

Annonce

Sårbar overleveringsfase

Det har været en meget turbulent uge for Region Syddanmark med hensyn til samarbejdet med Tolke Danmark. Derfor står regionen også med nogle sårbare områder, i det videre arbejde, der skal finde sted nu.

Man tager vel også lidt ved lære af sådan en omgang?

- Vi skal være helt sikker på, at i sådan en overleveringsfase, at man kan sikre en forsyningssikkerhed. Det er et kritisk punkt, så det er i hvert fald et af de områder, vi vil have særlig opmærksomhed på.

Region Syddanmark stopper samarbejdet med Tolke Danmark, efter de for en uge siden meldte ud, at selskabet ikke levede op til aftalen. De viste sig ved, at tolke ikke dukkede op, og at de ikke af- eller bekræftede aftaler.

Det var efter møder med Tolke Danmark tirsdag og onsdag, at parterne kom frem til den fælles beslutning, at de ikke længere skulle fortsætte samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce