Annonce
Sydjylland

Økononmidirektør: Vi starter på nyt udbud fredag morgen

Region Syddanmark skal nu igang med at finde en ny leverandør til tolkeydelser, efter de torsdag eftermiddag meddelte, at de stoppede samarbejdet med Tolke Danmark med øjeblikkelig virkning.

Region Syddanmark skal finde en ny udbyder til tolkeydelser, efter at de torsdag eftermiddag afbrød samarbejdet med Tolke Danmark. Kontrakten blev ophævet med øjeblikkelig virkning.

Region Syddanmark skal på jagt efter et nyt selskab, der kan tolke lægebesøg. Regionen ophævede torsdag eftermiddag samarbejdet med Tolke Danmark med øjeblikkelig virkning.

Derfor skal regionen nu hurtigst muligt i gang med at lave et nyt udbud, så der kan findes en ny leverandør til tolkeopgaver. Det arbejder bliver sat i gang allerede fredag morgen, ifølge økonomidirektøren.

- Det tager noget tid at lave et udbud, men vi går i gang i morgen tidlig, siger økonomidirektør i Region Syddanmark, Mogens Sehested Kristensen og fortsætter:

- Vi må jo lave udbud på de præmisser, der nu gælder. Formentlig kan vi genbruge meget af det forarbejde, der er lavet i forhold til det udbud, der kørte. Men vi skal også tage hensyn til, hvad det er for en situation vi er i nu, siger Mogens Sehested Kristensen.

Annonce

Sårbar overleveringsfase

Det har været en meget turbulent uge for Region Syddanmark med hensyn til samarbejdet med Tolke Danmark. Derfor står regionen også med nogle sårbare områder, i det videre arbejde, der skal finde sted nu.

Man tager vel også lidt ved lære af sådan en omgang?

- Vi skal være helt sikker på, at i sådan en overleveringsfase, at man kan sikre en forsyningssikkerhed. Det er et kritisk punkt, så det er i hvert fald et af de områder, vi vil have særlig opmærksomhed på.

Region Syddanmark stopper samarbejdet med Tolke Danmark, efter de for en uge siden meldte ud, at selskabet ikke levede op til aftalen. De viste sig ved, at tolke ikke dukkede op, og at de ikke af- eller bekræftede aftaler.

Det var efter møder med Tolke Danmark tirsdag og onsdag, at parterne kom frem til den fælles beslutning, at de ikke længere skulle fortsætte samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Annonce