Annonce
Sydjylland

Økononmidirektør: Vi starter på nyt udbud fredag morgen

Region Syddanmark skal nu igang med at finde en ny leverandør til tolkeydelser, efter de torsdag eftermiddag meddelte, at de stoppede samarbejdet med Tolke Danmark med øjeblikkelig virkning.

Region Syddanmark skal finde en ny udbyder til tolkeydelser, efter at de torsdag eftermiddag afbrød samarbejdet med Tolke Danmark. Kontrakten blev ophævet med øjeblikkelig virkning.

Region Syddanmark skal på jagt efter et nyt selskab, der kan tolke lægebesøg. Regionen ophævede torsdag eftermiddag samarbejdet med Tolke Danmark med øjeblikkelig virkning.

Derfor skal regionen nu hurtigst muligt i gang med at lave et nyt udbud, så der kan findes en ny leverandør til tolkeopgaver. Det arbejder bliver sat i gang allerede fredag morgen, ifølge økonomidirektøren.

- Det tager noget tid at lave et udbud, men vi går i gang i morgen tidlig, siger økonomidirektør i Region Syddanmark, Mogens Sehested Kristensen og fortsætter:

- Vi må jo lave udbud på de præmisser, der nu gælder. Formentlig kan vi genbruge meget af det forarbejde, der er lavet i forhold til det udbud, der kørte. Men vi skal også tage hensyn til, hvad det er for en situation vi er i nu, siger Mogens Sehested Kristensen.

Sårbar overleveringsfase

Det har været en meget turbulent uge for Region Syddanmark med hensyn til samarbejdet med Tolke Danmark. Derfor står regionen også med nogle sårbare områder, i det videre arbejde, der skal finde sted nu.

Man tager vel også lidt ved lære af sådan en omgang?

- Vi skal være helt sikker på, at i sådan en overleveringsfase, at man kan sikre en forsyningssikkerhed. Det er et kritisk punkt, så det er i hvert fald et af de områder, vi vil have særlig opmærksomhed på.

Region Syddanmark stopper samarbejdet med Tolke Danmark, efter de for en uge siden meldte ud, at selskabet ikke levede op til aftalen. De viste sig ved, at tolke ikke dukkede op, og at de ikke af- eller bekræftede aftaler.

Det var efter møder med Tolke Danmark tirsdag og onsdag, at parterne kom frem til den fælles beslutning, at de ikke længere skulle fortsætte samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce