Annonce
Kolding

Ølfestival sætter gin på programmet

Trolden Bryghus og Destilleri er klar med en lang række forskellige gin på årets ølfestival. PR-foto

Kolding: Det er nok de færreste Koldingborgere, som er klar over, at det lokale Trolden Distillery laver 16-17 forskellige gin, hvoraf nogle eksporteres til blandt andet Spanien, Tyskland og Sverige. Alt dette kan man blive klogere på, når der er gin på programmet til Trolden Beer Festival 14. juni.

- Vi vil gerne invitere Kolding indenfor i vores store ginverden. Nu har vi mulighed for at gøre det sammen med vores klassiske ølfestival, der i forvejen sætter fokus på godt håndværk, fortæller Daniel Hald, brygger og destillatør på bryghuset, i en pressemeddelelse.

Michael Svendsen, indehaver af Trolden Bryghus, tilføjer:

- Det er helt fantastisk at kunne præsentere så meget dansk gin. Der kommer rigtigt meget middelmådigt gin ind fra udlandet, men vores succes kan direkte aflæses i arbejdspladser og i de turister, der kommer til byen for at besøge os. Det er skønt at være en del af.

Trolden Beer Festival finder sted fredag 14. juni kl. 18-22 i bryghusets baggård.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce