Annonce
Varde

Ølgod-dreng vil være hele egnens Venstre-stemme i Folketinget

Siden 9. klasse har den nu 24-årige Morten Møller Sørensen fra Ølgod været medlem af Venstre. Nu vil han i Folketinget. Foto: Henrik Reintoft
Kredsbestyrelsen for Venstre i Varde Kommune indstiller den 24-årige Morten Møller Sørensen som dens kandidat til Folketinget. Indtil nu eneste kandidat.

Ølgod/Varde: Målet for kredsbestyrelsen i Venstre i Varde Kommune var at finde en ung kandidat til Folketinget som afløser for Claus Christensen. Og det har bestyrelsen fundet i den 24-årige Morten Møller Sørensen, der var eneste kandidat efter en ansøgningsrunde.

Morten Møller Sørensen er født og opvokset i Ølgod. Han genfødte Venstre Ungdom i Varde i 2015 og sidder i dag i Venstre Ungdoms forretningsudvalg, ligesom han er udenrigs- og forsvarsordfører i Venstre Ungdom. Han læser på tredje år erhvervsøkonomi og erhvervsjura på Aarhus Universitet.

Morten Møller Sørensen håber, at der inden opstillingsmødet den 22. januar i Horne melder sig flere kandidater.

- Nogle vil synes, jeg er for ung. Det ville være godt med et kampvalg, siger Morten Møller Sørensen

En holdning, som deles af kredsbestyrelsesformand Jørgen Nielbæk.

- Også for Mortens skyld, så det er et tilvalg, siger Jørgen Nielbæk.

Kredsbestyrelsen havde to til samtale, men efter en uges betænkningstid trak den ene følehornene til sig.

Annonce

Det sker nu

  • I januar vil mulige folketingskandidater for Venstre i Varde Kommune få mulighed for at præsentere sig for medlemmerne. Det sker fire steder i kommunen, inden selv opstillingsmødet den 22. januar i Horne.
  • For at kunne stille op, skal man som minimum have været medlem af Venstre i syv dage.
  • Hvis ikke andre end Morten Møller Sørensen stiller op i Horne, er han valgt.

Hård i retorikken

Morten Møller Sørensen kan takke en socialdemokrat for, at han i 9. klasse meldte sig ind i Venstre. Han diskuterede ivrigt med sin gode ven Søren Stubkjær fra DSU og kom ofte til kort:

- Han var meget provokerende og var bedst til at diskutere, og så meldte jeg med ind i Venstre, siger Morten Møller Sørensen.

Han beskriver sig selv som munter, glad og optimistisk og nyder det tværpolitiske samarbejde.

- Og så elsker jeg at diskutere. Jeg kan godt være lidt hård i retorikken. Jeg elsker at sætte københavnerne på plads. Også i VU-regi, siger han med et glimt i øjet.

Et øje som i mange år har set op til tidligere borgmester og folketingsmedlem Hans Christian Thoning (V) fra Oksbøl.

- Jeg har altid holdt meget af Hans Christian Thoning. Han var ikke den, der råbte højest, men han skabte resultater, siger Morten Møller Sørensen.

Flytter tilbage

Han vil have ærlighed og retfærdighed ind i politik og vil være hele egnens Venstre-stemme.

- Jeg vil gerne tale til flere unge end i Varde. Jeg vil være den unge stemme i hele Sydjyllands Storkreds, siger Morten Møller Sørensen.

Men udgangspunktet er Varde Kommune. Og hvis han bliver Venstres folketingskandidat i Vardekredsen, flytter han tilbage til kommunen. Han vil tage sig et job samtidig med, at han får sin kandidatgrad.

Han er meget optaget af at få et arbejde. Det skal ses i lyset af, at han efter sin studentereksamen på VGT i 2015 læste Politik og Administration på Aalborg Universitet. Men et år var mere end nok på studiet.

- Det blev for professionaliseret, så det valgte jeg fra.

Morten Møller Sørensen er klar til et liv i rampelyset, hvis Venstre-medlemmerne i Varde peger på ham som folketingskandidat: Foto: Henrik Reintoft

Far ville være stolt

Hvis han bliver folketingskandidat for Venstre, vil han være en meget synlig kandidat. Og han har flere personer klar til at træde ind i kredsbestyrelsen.

- Det er vigtigt, at du sammensætter dit eget hold. Jeg ved præcis, hvordan man fører en moderne valgkamp, siger Morten Møller Sørensen

Især på de sociale medier og derfor på Facebook, hvor hans afdøde far Henrik Møller Sørensen har en mindeside. Han døde i en alder af 53 år i foråret af kræft.

- Jeg tror, far ville have været meget stolt af mig, siger Morten Møller Sørensen, hvis mor Lisbeth Koldbæk Sørensen bor i Ølgod og arbejder som SOSU-assistent i Varde Kommune.

Morten Møller Sørensen er ifølge sig selv lidt hård i retorikken. - Jeg forventer også at blive rettet af mit bagland, hvis jeg gør noget forkert. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce