Annonce
Varde

Ølgod Menighedsråd inviterer alle til indvielsen af det nye flygel i Kirkehuset

Flyglet giver spilleglæde og kirkekoret synger endnu bedre. Og så er det det første i Danmark af denne type, fortæller organist Jytte Hintz. Arkivfoto John Randeris

Ølgod: Søndag den 30. juni kl. 10 indvier menighedsrådet ved Ølgod Kirke i Kirkehuset på Kirkegade 1 det nye flygel. Der er gudstjeneste i Ølgod kirke kl. 9, og herefter er der kaffe og en småkage i det nye kirkehus. Det nye flygel er hverken et Steinway eller Yamaha, men derimod klaverstemmer og instrumentmager Christian Skovs design og værk. Han vil iøvrigt selv være til stede ved indvielse, idet han tidligere på morgenen lige skal tjekke instrumentet.

Det 80.000 kroner dyre flygel er fremstillet i Kina på Kingsburg-fabrikken, men altså af Christian Skov, der har fået lov at lave nu over 70 flygler på den kinesiske fabrik. Dermed er det også Christian Skovs klangideal og hans navn i guldbogstaver, der pryder flyglet.

- Vi er meget begejstrede over klangen, som når ud i alle hjørner af den 180 m² store sal. Flyglet giver spilleglæde og kirkekoret synger endnu bedre. Og så er det det første i Danmark af denne type, fortæller organist Jytte Hintz i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: Når privatlivet ebber ud

Tidligere i år fik Facebook en bøde på fem milliarder dollars – 33 milliarder kroner – for at ”bryde privatlivets fred.” Facebook er grundlagt af amerikaneren Mark Zuckerberg – De ved, ham med det der mærkeligt glatte, udtryksløse ansigt og efter sigende indehaver af 30 ens hættebluser. Sjovt nok forudsagde samme Zuckerberg for næsten ti år siden, at privatlivets fred var slut. Et overstået kapitel i menneskehedens historie. Det var dengang, Facebook mest var et sted, hvor man kunne samle en hulens bunke venner, der fortalte, at de lige havde spist knækbrød, at lille Tobias havde lagt en skovsnegl i bleen, eller at de var sure over, at det regnede på deres fridag. Siden er anvendelsen af Facebook som bekendt blevet opgraderet til at omfatte meget mere: Chikane og trusler og måske ommøblering af folkeafstemninger. Mark Zuckerbergs pointe i 2010 var vist, at det var Facebook, der var årsagen til, at privatlivets fred hører fortiden til. Der fik han så med nogle års forsinkelse mere ret, end han selv havde regnet ned, men vi er alligevel et par stykker, der synes, at Facebook ikke skal have hele æren for, at det private siver ud af vores liv som luft fra en badebold. Vi kan også selv. Jeg kan da så glimrende huske en togtur fra København. 20 sekunder efter Valby ringede en dreng til sin far for at fortælle om en operation, han skulle gennemgå: - Ja, det gør ikke så ondt lige nu, men i sidste uge stak knoglen ud ad hånden. Der sad man så og sendte en stille tak til DSB, fordi man ikke længere kan købe mad i toget. Han holdt godt nok op, men kun blive for at blive afløst af en dame, der så ud til at have en alder, så hun i det mindste burde have hørt om Emma Gad: - Han ligger på sygehuset, men de kan ikke finde ud af, hvorfor han har så meget vand i venstre side. Hans arm er så tyk, at den ikke kan være i sygehustøjet. Men det er i hvert fald ikke fra hjernen, det vand kommer. Så er det, at man får lyst til at skrive en rasende kommentar om den manglende intimitet i vores liv og udstillingen af privatsfæren i det offentlige rum. På vores Facebook-væg.

Annonce