Annonce
Varde

Ølgod Skoles gamle gymnastiksal skal rives ned

- Nu har vi fundet en god løsning, siger Lars Teglgaard (V) om idrætstimerne for børnene på Ølgod Skole. Gymnastiksalen skal rives ned, så al idræt kommer til at foregå i hallerne bag ham. Foto: Annett Bruhn
Merudgiften ved at leje Ølgod Hallerne noget mere er meget lille i forhold til udgiften til at renovere Ølgod Skoles gymnastiksal. Så nu bliver den revet ned.

Ølgod: Gymnastiksalen på Ølgod Skole skal rives ned, og alle elever skal have deres idrætstimer i Ølgod Hallerne. Det har politikerne i Udvalget for Børn og Læring indstillet til budgetforhandlingerne, og Lars Teglgaard, der er medlem af udvalget, er sikker på, at det er sådan, det bliver.

Lars Teglgaard er selv fra Ølgod, og han glæder sig på børnenes vegne.

- Jeg er super glad for, at den her hal bliver fyldt op med glade børn, der kommer ind og dyrker idræt, siger han, mens han står ved Ølgod Hallerne.

Han tror næppe, at skolebørnene kommer til at savne den 101 år gamle gymnastiksal.

- Den har altid haft et ry for at lugte grimt.

Annonce

For dyrt at renovere

Baggrunden er, at det har vist sig, at det vil koste syv millioner kroner at renovere gymnastiksalen. At rive den ned og bygge en ny, men stadig lille hal vil koste 11 millioner kroner.

Det giver ikke mening, mener politikerne, når det kun vil koste 233.760 kroner mere om året at leje Ølgod Hallerne til 0.-3. klasse også. I forvejen skal hallen bruges til alle andre klassetrin, efter politikerne har lavet ensartede retningslinjer for, hvornår skoler kan få penge til halleje. Ølgod Hallerne ligger i øvrigt meget tæt på Ølgod Skole, og det er i god overensstemmelse med kommunens politik om færre kvadratmeter, der til gengæld skal bruges mere.

For skolen ser Lars Teglgaard kun et minus. Det er, at den kommer til at mangle en samlingssal.

- Men det må man så leve med, siger han.

Kamp om tiderne

Til gengæld peger han selv på, at nogle foreninger kommer til at betale prisen. De kan ikke længere leje skolens gymnastiksal og har derfor kun Ølgod Hallerne og efterskolens hal som mulige steder at dyrke deres idræt.

- Nu skal de ind og kæmpe om tiderne, siger han.

Efterskolen ligger på den anden side af en trafikeret vej, så Lars Teglgaard forventer ikke, at børn skal krydse vejen for at dyrke deres idræt der. Til gengæld ser han det som en mulig løsning for idrætsformer, hvor næsten alle kommer kørende i bil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

Lokal mand sigtet for røveri af ATV

Annonce