Annonce
Vejen

Ønske om HTX-uddannelse er skudt til hjørne

Morten Kornerup-Bang, forstander på Vejen Business College, er ærgerlig over, at det ikke lykkedes at få lov til at udbyde en HTX-uddannelse i Vejen Kommune. Arkivfoto: Dorthe Andresen
Både Morten Kornerup-Bang, forstander på Vejen Business College, og Lars Amdisen Bossen, rektor på Vejen Gymnasium og HF, er meget ærgerlige over, at der er givet afslag på, at Vejen Kommune kan få en HTX-uddannelse.
Annonce

Vejen: Det ville have været helt perfekt og ligge lige til højrebenet, hvis man i Vejen Kommune udover de eksisterende HHX- og STX-uddannelser - Højere Handelseksamen og almen studentereksamen - også ville kunne tilbyde kommunens unge en HTX-uddannelse - Højere Teknisk Eksamen.

Derfor sendte Vejen Business College og Vejen Gymnasium og HF i samarbejde med UdviklingVejen og Vejen Kommune i sommer en ansøgning til undervisningsministeriet for at få tilladelse til at gå videre med planerne.

Sådan kommer det dog ikke til at gå. For ministeriet har sendt et afslag.

- I svaret fra ministeriet står, at de ikke kan godkende ansøgningen om at udbyde HTX. I afgørelsen er der lagt særlig vægt på, at et HTX-udbud i Vejen indebærer en risiko for de omkringliggende HTX-udbyderes elevgrundlag. Man er simpelthen bange for, at hvis vi får stor succes med vores, så kan man være med til at hive noget af elevgrundlaget væk for, at de andre kan drive nogle ordentlige HTX-uddannelser. Så det var det primære argument for at afvise det, fortæller Morten Kornerup-Bang, der er forstander på Vejen Business College.


I afgørelsen er der lagt særlig vægt på, at et HTX-udbud i Vejen indebærer en risiko for de omkringliggende HTX-udbyderes elevgrundlag. Man er simpelthen bange for, at hvis vi får stor succes med vores, så kan man være med til at hive noget af elevgrundlaget væk for, at de andre kan drive nogle ordentlige HTX-uddannelser.

Morten Kornerup-Bang, forstander, Vejen Business College


Han er naturligvis ærgerlig over, at ansøgningen ikke blev godkendt.

- Vi havde håbet på, at det blev til noget, men sådan er det nogle gange. Det, vi overvejer lige nu, er, om vi skal op på hesten igen. Her i 2021 kan man søge igen, men vi har snakket om, at den måde, man bliver vurderet på i 2021, er præcis den samme som i 2020, og så kan jeg godt forudse, hvad svaret bliver, siger Morten Kornerup-Bang.

Annonce

Ikke skrinlagt

Men selvom ansøgningen er blevet afvist, så betyder det ikke, at ansøgningen bare bliver lagt langt væk.

- På sigt kan det godt være, at undervisningsverdenen i Vejen ser helt anderledes ud. Der kan jo ske meget. Og hvis der så gør det, så er den (ansøgningen, red.) bare lagt i skuffen, ikke i glemmeskuffen, siger Lars Amdisen Bossen, der er rektor på Vejen Gymnasium og HF.

Samme melding kommer fra kollegaen på Vejen Business College.

- Hvis der kommer nye kriterier, så vil vi alle sammen bakke op igen. Det er den eneste gymnasiale uddannelse, vi mangler i Vejen. Lars har en STX og en HF, og vi har den merkantile HHX. Så vi mangler kun en HTX, så har vi paletten fuld, siger Morten Kornerup-Bang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce