Annonce
Tønder

Ønsker ændring: Overbygningsskole med millionprojekt

Distriktsskoleleder Karin Anker håber, at politikerne i børn- og skoleudvalget tirsdag nikker til skolens ønske.  Arkivfoto: Mads Grinderslev
Tønder Overbygningsskole ønsker, at nye faciliteter til Håndværk og Design placeres i nye pavilloner.

Tønder: Hvis Overbygningsskolen i Tønder får et ønske opfyldt, kan eleverne se frem til helt nye faciliteter, når faget Håndværk og Design er på skoleskemaet.

Skolen har fremsendt en anmodning til Tønder Kommune - i stedet for som først planlagt at bruge eksisterende lokaler ønsker skolen at få etableret nye pavilloner og her placere undervisningen i faget, der i dag er et afgangsprøvefag i 8. klasse.

Skolen har tidligere fået bevilget 2,7 millioner kroner til Håndværk og Design-faciliteter.

Annonce

- Vi havde en idé, om at vi kunne lave det ovre i det, der hedder kantinebygningen nu. Men vi kunne se - da vi så fik kigget nærmere på det - at det var simpelthen ikke stort nok. Fordi vi skal kunne have to klasser, men vi skal også kunne have alle maskinerne til sløjd, og det kræver ret meget plads at have Håndværk og Design, fortæller distrikstsskoleleder Karin Anker.


Jeg vil da blive rigtig glad, hvis det kan lykkes. Jeg tænker, det giver nogle super gode betingelser for undervisningen, og det er vi jo altid vilde med her.

Karin Anker, distriktsskoleleder


I øjeblikket har skolen gamle pavilloner på i alt 590 kvadratmeter, som ifølge Karin Anker ikke er tidssvarende og ikke er særlig rare at være i indeklimamæssigt. Dem vil man rive ned og i dette område placere nye pavilloner på samlet 350 kvadratmeter. Samtidig er tanken at nedlægge det nuværende sløjdlokale som undervisningslokale.

- Vi får færre kvadratmeter på skolen, end vi havde før, men vi får samtidig også noget tidssvarende, påpeger Karin Anker.

Træ og metal

Tanken er, at der etableres to forskudte pavilloner med gennemgang, så det mere eller mindre bliver et stort lokale, fortæller Karin Anker. I den ene ende skal eleverne kunne arbejde med træ og metal, mens de i midten skal kunne modtage instruktioner og arbejde ved store borde. Modsat området med træ- og metalarbejde, skal der være et område, hvor der kan arbejdes med eksempelvis stof og et område til eksempelvis maling.

- Indretningen er lavet til, at man kan undervise i faget, som det er tænkt, og det er det, vi rigtig gerne vil, fortæller Karin Anker, der påpeger, at Håndværk og Design er en projektorienteret undervisningsform.

I øjeblikket bruges en pavillon og det gamle sløjdlokale til faget - det drejer sig om to forskellige bygninger.

Økonomi

  • Overbygningsskolens pavillonløsning er budgetteret til at koste 2.866.020 kroner.
  • Det er 166.020 kroner mere, end skolen har fået bevilget til Håndværk og Design-lokaler. Skolen er klar til selv at finansiere den ekstra udgift.
  • Derudover vurderes det, at en fjernelse af de eksisterende pavilloner vil koste 300.000 kroner - skolen har en forhåbning om, at kommunens Facility Management vil betale det beløb. Hvis det ikke er tilfældet, er skolen klar til selv at betale.

Hvis ønsket om nye pavilloner går igennem, vil skolen gerne afgive noget grund til børnehaven Børnegården - den har i forvejen overtaget noget grund længst væk fra vejen.

Børn- og skoleudvalget ser tirsdag på skolens ønske om en ændret brug af de 2,7 millioner kroner. Karin Anker krydser fingre for, at politikerne siger ja til skolens ønske.

- Jeg vil da blive rigtig glad, hvis det kan lykkes. Jeg tænker, det giver nogle super gode betingelser for undervisningen, og det er vi jo altid vilde med her, fastslår hun.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Tønder For abonnenter

Flere indbrud i den seneste tid: Tønder Kommune er en af de dårligste til nabohjælp

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Fulde, frysende festgæster frustreres over forsinkede taxaer: Klagebunken vokser i jagten på mindst 100 nye chauffører

Kolding For abonnenter

Anders drømmer om egen skov og udsigt til vildt fra haven: EU-tilskud skal hjælpe med at omdanne mark til vild natur

Varde

Peter vil ikke plastre vandkanten til med sommerhuse: - Vil de rige ikke gå for at komme til vandet, må de blive hjemme

Esbjerg

Ekstra penge eller smalhals: Esbjerg Kommune skal bruge 400 ekstra millioner kroner til børn og ældre, hvis ikke sparekniven skal frem

Haderslev

Hverdagen vender tilbage, og der skrues op for musikken: - Vi skal bruge 950 frivillige, og dem skaffer vi

Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Tønder

Koncert på sønderjysk: Publikum fik en gratis omgang 'sproch'

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Slået i 95. minut: Forløsning blev til forbandelse for SønderjyskE

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Risengrøden er i fare: Der er mangel på frivillige til årets opgaver i Julehjertebyen

Sønderjylland For abonnenter

Arkitektpar bag svævende shelter vil bygge med natur

Sydjylland

Region Syddanmark ignorerede indvending fra forskningsleder i Grindsted-sag

Annonce