Annonce
Tønder

Ønsker råderet over millionbeløb: Tønder-skole fik både ja og nej

Ombygningen på Tønder Grundskole er i fuld gang. På skolen skal der skaffes plads til SFO'en, der flytter ind dettte skoleår. Foto: Mads Grinderslev
Licitationen over ombygningen på Tønder Grundskole gav et positivt resultat, og børn- og skoleudvalget vil lade skolen bruge de resterende penge. Dog ikke til alt.

Tønder: Licitationer har den seneste tid været en øm tå i Tønder Kommune. Blandt andet skolebyggerier i Toftlund og Skærbæk er blevet dyrere end forventet, men modsætningen findes også.

Således viste en licitation over ombygningen på Tønder Grundskole, hvor der blandt andet skal skabes rum til SFO'en, et anderledes glædeligt resultat. Der er kun brugt 6,2 millioner af de afsatte otte millioner kroner.

- Det er en positiv historie på en eller anden måde, fortæller Kim Printz Ringbæk (S), der på børn- og skoleudvalgets oktobermøde var med til at nikke til, at skolen kan få lov at bruge de 1,8 millioner kroner, der ikke er brugt - et ønske fra skolen.

Skolebestyrelsen havde valgt en fremgangsmåde, hvor ikke alt blev taget med i det første udbud, da den ikke ville stå med et licitationsresultat, hvor pengene ikke rakte. Den havde planer om efterfølgende at tilkøbe en række elementer, og det er det, som skolen nu får mulighed for.

- De må gerne bruge midlerne til nogle anskaffelser, som har relevans for det renoveringsprojekt, de er i gang med, fortæller Kim Printz Ringbæk, der mener, at de på skolen er ansvarsbevidste.

Der blev dog ikke kun sagt ja. Skolebestyrelsen havde ønsket at bruge nogle af de overskydende penge på en multibane, og det er udvalget ikke med på.

- Det, mener vi, er lidt uden for det, vi har fastsat i første omgang, fortæller udvalgsformanden, der samtidig roser skolen for at have tænkt nogle gode tanker i forbindelse med ombygningen.

Annonce

Vi glæder os iøvrigt ekstremt over, at vi har de her otte millioner kroner, og vi får en super løsning for hele indskolingen.

Thomas Ørting Jørgensen

Glad formand

Thomas Ørting Jørgensen, der er skolebestyrelsesformand i Tønder, er glad for udvalgets beslutning om, at skolen må bruge pengene. Han var nu ikke i tvivl om, at det ville blive udfaldet.

- Selvfølgelig får vi det genbekræftet, fordi de er bevilget. Og det har hele tiden været meningen, at de skulle bruges på og af grundskolen, siger han.

Om ønsket om at bruge nogle af pengene på en multibane, siger han:

- Vi vurderede, at det var til glæde for både børn og SFO-børn at have en multibane, men vi er okay med, at vi bruger dem på den indvendige renovering. Og vi glæder os i øvrigt ekstremt over, at vi har de her otte millioner kroner, og vi får en super løsning for hele indskolingen.

Blandt andet mangler der at blive indkøbt inventar til toiletter og inventar til klasselokaler og aulaer. Fløjen skal rumme indskoling og en integreret SFO.

- Vi glæder os helt vildt meget til at vise den frem, fortæller Thomas Ørting Jørgensen.

Sagen skal en tur forbi økonomiudvalget - med en positiv indstilling fra børn- og skoleudvalget - før skolen kan råde over pengene. Hvis skolen får endeligt grønt lys, udskydes SFO'ens indflytning til begyndelsen af 2020.

Ombygningen på Tønder Grundskole er i fuld gang. På skolen skal der skaffes plads til SFO'en, der flytter ind dettte skoleår. Foto: Mads Grinderslev
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Annonce