Annonce
Tønder

Ønsker råderet over millionbeløb: Tønder-skole fik både ja og nej

Ombygningen på Tønder Grundskole er i fuld gang. På skolen skal der skaffes plads til SFO'en, der flytter ind dettte skoleår. Foto: Mads Grinderslev
Licitationen over ombygningen på Tønder Grundskole gav et positivt resultat, og børn- og skoleudvalget vil lade skolen bruge de resterende penge. Dog ikke til alt.
Annonce

Tønder: Licitationer har den seneste tid været en øm tå i Tønder Kommune. Blandt andet skolebyggerier i Toftlund og Skærbæk er blevet dyrere end forventet, men modsætningen findes også.

Således viste en licitation over ombygningen på Tønder Grundskole, hvor der blandt andet skal skabes rum til SFO'en, et anderledes glædeligt resultat. Der er kun brugt 6,2 millioner af de afsatte otte millioner kroner.

- Det er en positiv historie på en eller anden måde, fortæller Kim Printz Ringbæk (S), der på børn- og skoleudvalgets oktobermøde var med til at nikke til, at skolen kan få lov at bruge de 1,8 millioner kroner, der ikke er brugt - et ønske fra skolen.

Skolebestyrelsen havde valgt en fremgangsmåde, hvor ikke alt blev taget med i det første udbud, da den ikke ville stå med et licitationsresultat, hvor pengene ikke rakte. Den havde planer om efterfølgende at tilkøbe en række elementer, og det er det, som skolen nu får mulighed for.

- De må gerne bruge midlerne til nogle anskaffelser, som har relevans for det renoveringsprojekt, de er i gang med, fortæller Kim Printz Ringbæk, der mener, at de på skolen er ansvarsbevidste.

Der blev dog ikke kun sagt ja. Skolebestyrelsen havde ønsket at bruge nogle af de overskydende penge på en multibane, og det er udvalget ikke med på.

- Det, mener vi, er lidt uden for det, vi har fastsat i første omgang, fortæller udvalgsformanden, der samtidig roser skolen for at have tænkt nogle gode tanker i forbindelse med ombygningen.

Vi glæder os iøvrigt ekstremt over, at vi har de her otte millioner kroner, og vi får en super løsning for hele indskolingen.

Thomas Ørting Jørgensen

Annonce

Glad formand

Thomas Ørting Jørgensen, der er skolebestyrelsesformand i Tønder, er glad for udvalgets beslutning om, at skolen må bruge pengene. Han var nu ikke i tvivl om, at det ville blive udfaldet.

- Selvfølgelig får vi det genbekræftet, fordi de er bevilget. Og det har hele tiden været meningen, at de skulle bruges på og af grundskolen, siger han.

Om ønsket om at bruge nogle af pengene på en multibane, siger han:

- Vi vurderede, at det var til glæde for både børn og SFO-børn at have en multibane, men vi er okay med, at vi bruger dem på den indvendige renovering. Og vi glæder os i øvrigt ekstremt over, at vi har de her otte millioner kroner, og vi får en super løsning for hele indskolingen.

Blandt andet mangler der at blive indkøbt inventar til toiletter og inventar til klasselokaler og aulaer. Fløjen skal rumme indskoling og en integreret SFO.

- Vi glæder os helt vildt meget til at vise den frem, fortæller Thomas Ørting Jørgensen.

Sagen skal en tur forbi økonomiudvalget - med en positiv indstilling fra børn- og skoleudvalget - før skolen kan råde over pengene. Hvis skolen får endeligt grønt lys, udskydes SFO'ens indflytning til begyndelsen af 2020.

Ombygningen på Tønder Grundskole er i fuld gang. På skolen skal der skaffes plads til SFO'en, der flytter ind dettte skoleår. Foto: Mads Grinderslev
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Hverdagen

Annonce