Annonce
Billund

Ønsker S og K ikke at støtte gode teateroplevelser i Billund Kommune?

Peter Fredensborg og Stephanie Storbank er uforstående over for, at Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti ikke ønskede at stemme for at give kommunal støtte til Det Flyvende Teater.

Læserbrev: Det spørgsmål stiller vi i Venstre efter at et flertal i Økonomiudvalget bestående af tre socialdemokrater og en konservativ tirsdag aften vendte tommelfingeren nedad til en ansøgning om støtte til to nye teaterprojekter af den nytilflyttede teatergruppe ”Det Flyvende Teater”. Der er ellers tale om professionelt opsatte teaterforestillinger, som flere fonde allerede har givet tilsagn om at støtte, og forestillingerne vil tillige involvere lokale institutioner, lokale virksomheder og lokale børn og unge.


Derfor står vi i Venstre nu tilbage med spørgsmålet: Er S og K mon principielt imod at give kommunal støtte til gode teateroplevelser i Billund Kommune?


Annonce

Det ene teaterprojekt er en kunstnerisk hyldest til Legos grundlægger, Ole Kirk Christiansen, der opføres i et samarbejde mellem internationale professionelle kunstnere og børn fra Billund Kommune med det mål at stimulere børns kreativitet og fremme et spirende teaterliv i Billund Kommune. Det andet projekt foregår som performance-teater på udvalgte lokationer i kommunen i samarbejde med blandt andet Skole OL, Billund Lufthavn og Billund Kommunes Museer.

Alt i alt er der tale om lokalt forankrede teateroplevelser af høj kvalitet, der har format til at sætte kulør på og opmærksomhed omkring Billund Kommune. Og det kunne vi som kommune have valgt at støtte med 150.000 kroner gennem en kommunal pulje til formålet, som langt fra er udtømt.

Det blev desværre ikke tilfældet, fordi S og K sagde nej til at støtte sådanne teateroplevelser. Det ville V og DF ellers gerne, og derfor står vi i Venstre nu tilbage med spørgsmålet: Er S og K mon principielt imod at give kommunal støtte til gode teateroplevelser i Billund Kommune?

Annonce
Navne For abonnenter

Lokalredaktøren anbefaler: Disse inspirerende mennesker bør du læse om

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Esbjerg For abonnenter

Nyt specialteam på sygehuset: Den mest smertefulde sygdom behandles i Esbjerg

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce