Annonce
Varde

Øre-, næse-, halslæge Jalal har åbnet klinik i Varde: Hvis klinikken går godt, så tror jeg vi flytter hertil

- Jeg har kæmpet hårdt for det, jeg har opnået, men det har været det hele værd. Jeg håber, jeg og min familie på et tidspunkt flytter fra Odense til Varde. Nu skal folk lige vænne sig til, at jeg er her i byen, og det tager tid, siger Jalal Saadi. Foto: Malene Wonsbek
Jalal Saadi var 21 år, da han flygtede fra Kurdistan til Danmark. Han har læst medicin i Odense, og da han var uddannet som læge, gik han tre år efter i gang med endnu fem års speciallægeuddannelse. I dag er han uddannet øre-, næse-, halslæge – nu har han åbnet egen klinik i det tidligere hjertecenter i Varde syd.

Varde/Odense: Han opererer stritører, bihuler, retter op på en skæv næseskillevæg, fjerner polypper, mandler og knuder på halsen, drænanlæggelse i mellemøret og meget andet. For første gang i flere år har Varde Kommune fået en øre-, næse-, halsspecialist med eget ydernummer og klinik.

- Jeg er helt nystartet, så jeg har masser af tider, siger en glad Jalal med øjne, der smiler, og tilføjer et ”endnu”. For han håber på at kunne trække patienter fra et stort opland.

Han er den første læge, der er rykket ind i det gamle hjertecenter, og det kommende sundhedshus på Søndertoften 20 i Varde.

Annonce

For 44-årige Jalal Saadi er klinikken kronen på værket. Belønningen for at have knoklet med medicin- og speciallægestudierne i flere end 12 år.

- Jeg er egentlig specialist i at operere skjoldbruskkirtler, men det må man ikke her i klinikken, det er en større operation, der skal foretages på et sygehus. Her må jeg operere stritører, bihuler, rette op på en skæv næseskillevæg, fjerne polypper, mandler og knuder på halsen, anlægge dræn i mellemøret og flere andre småting, siger Vardes nye speciallæge Jalal Saadi. Foto: Malene Wonsbek

Forlod familien

- Da jeg forlod Kurdistan, havde jeg læst medicin i to år. Jeg var 21 år, politisk flygtning og havde egentlig kurs mod Sverige, men af forskellige årsager landede jeg i Danmark, fortæller Jalal, der forlod både kæreste og familien.

Med en beundringsværdig vilje kastede han al energi ind i kampen for at få en ny tilværelse i Danmark til at lykkes. Nu står han med belønningen – egen speciallægeklinik i Varde.

- Først søgte jeg om asyl og fik opholdstilladelse. Så gik jeg på sprogskole og VUC for at få de rette eksamener, så jeg kunne søge ind til Universitetet i Odense og læse medicin. Jeg har arbejdet for at holde studiegælden nede og har brugt godt 12 år på først at blive læge og herefter speciallæge indenfor næse, øre og hals, fortæller Jalal på flydende dansk.

Jeg tænker gerne stort. Vi er et fagligt team, der også tænker i mulighederne for at åbne en privatklinik herude i sundhedshuset, siger Jalal, der åbnede sin klinik 1. juni og derfor nærmest ikke har venteliste på patienter, der ønsker en tid. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Kommende tilflytter

Privat bor han i Odense sammen med sin kone Sozan og parrets tre børn i alderen 7, 12 og 16 år. Sozan var den kæreste, han forlod, da han flygtede ud af Kurdistan. Syv år efter flugten blev parret genforenet i Danmark, hvor de efterfølgende også måtte kæmpe en kamp for, at Sozan fik lov til at blive. Men nu er der ro på alting, og parret har slået solid rod i dansk jord.


Min kone er ved at uddanne sig til social- og sundhedsassistent, så hun skal nok finde arbejde her i kommunen. Hvis klinikken går godt, så flytter jeg og min familie hertil.

Jalal Saadi, øre-, næse- halslæge på Søndertoften i Varde


- Hvis klinikken her bliver en succes, så flytter min kone og mine børn til Varde. Jeg kender området heromkring, for jeg har i flere år arbejdet på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Lige nu pendler jeg 140 kilometer hver vej, og det vil jeg naturligvis gerne slippe for, siger Jalal Saadi, der er en mand med store planer.

Annonce

Store planer for fremtiden

- Med et ydernummer er jeg tilknyttet det offentlige sundhedssystem, og det er vigtigt for mig. Læger kan henvise til mig, og folk kan selv ringe og aftale tid. Men rammerne herude i sundhedshuset inviterer til meget mere, og vi er et lille team af læger og andre fagfolk, der arbejder med tanken om også at etablere en privatklinik med diverse ydelser, siger Jalal, der foreløbig har ansat en sygeplejerske, en klinikassistent og en sekretær.

Ny speciallæge

I flere år har Varde Kommune ikke haft en klinik med næse-, øre- og halslæge. Men det har de nu, hvor Jalal Saadi har fået et ydernummer. Jalal åbnede sin klinik den 1. juni i år. Yderligere information på www.oenhklinikkenvarde.dk

- Jeg er glad for at have min nye praksis. Nu har jeg ingen faste sygehusvagter. Jeg er min egen chef og kan selv bestemme arbejdstiderne. Det er også godt for min familie, siger Jalal, der er ved at forberede familien på en flytning, for han er sikker på, at han nok skal få en god klinik i Varde.

Annonce
Varde For abonnenter

Simon Emil Ammitzbøll-Bille og hundredvis af andre børnefamilier holder sommerferie på Sportellet her

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Ejere af brændt familievirksomhed: - Vi er fuldstændig i chok

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Billund

Alvorlig ulykke spærrer Bredsten Landevej i flere timer

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Varde For abonnenter

Anton er mere end en pyntehund: Han blev afgørende for Brittas genoptræning

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Annonce