Annonce
Navne

Øretævernes holdeplads: Borgmester Egon Fræhr fylder 70

Borgmester og fødselar Egon Fræhr har siddet for bordenden i Brørup og Vejen gennem snart 20 år og har for det meste fået gennemført sin politik. Han led dog nederlag i vindmøllesagen, og det skal måske i hans sidste regeringsår vise sig, hvor den nuværende debat om solcelleparkerne i Sekær og Tirslund ender. Personligt er Fræhr tilhænger af den grønne energiplan. Foto: Jacob Schultz
Når Fræhr, som mandag har fødselsdag, til nytår slutter som toppolitiker, har han siddet som borgmester i sammenlagt 20 år i først Brørup og nu Vejen.

Fødselar: Han er vant til at få sin vilje, borgmester Egon Fræhr, så han kan se tilbage på en nærmest endeløs række af sejre ved bordenden.

Han får måske ikke altid ros for sin lidt tilknappede stil, men selv modstanderne anerkender, at som borgmester har han overordnet set gjort det rigtig godt. Det kan ellers godt være sin sag at nå solide resultater i en af landets fattigste kommuner.

Han stod i spidsen for at få Danish Crowns kreaturslagteri til Holsted og vandt kampen foran en række store kommuner. I det hele taget har han prioriteret en satsning på fødevarebranchen.

Annonce

Og så er der sagerne, som han måske heller ikke selv er stolt af, men, som han har følt, var nødvendige. Her kommer en håndfuld skolelukninger ind på førstepladsen, når hans karakterbog skal skrives til nytår.

Nogle vil også nævne det nye rådhus på minussiden, mens Fræhr selv fastslår, at byggeriet er en økonomisk gevinst for skatteborgerne, når forvaltningerne kunne samles under samme tag.

Sådan er det på øretævernes holdeplads. Mens de fleste politikere kan dukke sig nede bagved, så er det borgmesteren, som må stå på mål og tage de tæv, der falder af. Selvfølgelig deler magtfuldt politikere vandene.

Det blev demonstreret, da sagen om den daværende lukkede Skovgårdsvej var tophistorien i tv-avisen. Debatindlæg her i avisen viste, at nogle borgere godtede sig, da en svinebonde lukkede vejen, fordi kommunen havde brugt en forkert lov i ekspropriationen og tabte i Højesteret, men i sidste ende, da sagen begyndte forfra med en anden lov, fik kommunen og Fræhr ret i, at vejen var anlagt korrekt.

Lene og Egon Fræhr bor på hendes fødegård nord for Brørup, hvor tre børn er opvokset, Christian, Lise og Niels.

Egon Fræhr er uddannet agronom, og han arbejdede som landskonsulent for heste hos Dansk Landbrugsrådgivning i en årrække. Det var helt uden bagtanke, han deltog i Venstres opstillingsmøde i 1997, men han var opstillet på sidstepladsen, da han gik hjem.

Det var nok. Han blev indvalgt i Brørup Byråd. Fire år senere blev han borgmester - den sidste i Brørup - og ved kommunalreformen den første i Vejen Kommune.

Nu synger den politiske karriere på sidste vers som fødselarens egen beslutning. Mon ikke han kaster sig over hestene igen efter nytår!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce